Arhiv novic 28.02.2022

Tokovi prihodnosti – s pogledom v preteklost

Domžalec 28.02.2022
Slovenske reke imajo danes povsem drugo podobo kot so jo imele v preteklosti. Na njihov današnji izgled vpliva naše življenje ob rekah, kot tudi dejavnost reke same. Za veliko sprememb smo krivi ljudje z različnimi posegi in idejo, da reke ukrotimo… »

Obrtna zbornica Domžale zbira humantirano pomoč za Ukrajino

Domžalec 28.02.2022
Na Obrtni zbornici Domžale zbirajo humanitarno pomoč za Ukrajino. Njihovi zaposleni pomagajo pri zbiranju, nato pa bodo s pomočjo članov in prostovoljcev, vso pomoč prepeljali v Ljubljano, kjer so zbirališča. Kako lahko pomagate? KAJ: zbirajo suho… »

Vsi dobro vemo, da odpadki ne rastejo v naravi

Domžalec 28.02.2022
O problematiki neprimernega odlaganja odpadkov smo se pogovarjali s Francem Kozincem, vodjem Inšpektorata Občine Domžale. Pomlad je pred vrati, na kar že nakazujejo sončni žarki, ki so že začeli prebujati naravo in pa tudi nas ljudi, saj lepo… »

Kronika PP Domžale: V gostinskem lokalu spraznil gasilni aparat

Domžalec 28.02.2022
Domžalski policisti so imeli pretekli teden polne roke dela. Med drugim so obravnavali prometni nesreči, več tatvin, poskus vloma v avtomobil, več vlomov v tovorna vozila ter vlom v vrtno lopo. Prav tako so policisti obravnavali požar zabojnika… »

Odkrili spominsko tablo ob 350-letnici gradu Križate

Domžalec 28.02.2022
V petek, 25. februarja 2022, je župan Občine Moravče dr. Milan Balažic odkril spominsko tablo ob 350-letnici prve podrobne omembe gradu Križate. Ta grad je obstajal najbrž že prej, vendar o tem zgodovinski viri molčijo. Deloval je kot mitnica na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem