Arhiv novic 15.03.2022

“Hvala za vaš trud!” – Zbrali za dobra dva kombija humanitarne pomoči za Ukrajino

Domžalec 15.03.2022
Zaradi vojnih razmer, v katerih se je znašel ukrajinski narod, smo ljudje pokazali sočutje in solidarnost ter pomagamo po svojih najboljših močeh. Številne organizacije in posamezniki so se lotili zbiranja humanitarne pomoči, med njimi sta akcijo… »

Strune na vrtu – kako se jih znebiti?

Domžalec 15.03.2022
Identificiranih je približno 400.000 vrst hroščev različnih oblik in velikosti. Nekateri so koristni, drugi pa lahko povzročijo kar nekaj težav in škode na pridelkih, zato je dobro, da veste katere metode uporabiti, da škodo preprečite. Kaj so… »

Zid kreativne četrti Barutana krasijo ptiči Janeza Glavača

Domžalec 15.03.2022
Na Zidu kreativne četrti Barutana za Domom kulture Kamnik je od srede, 9. marca, na ogled razstava Ptiči amaterskega fotografa in člana Foto kluba Kamnik, Janeza Glavača. Avtor, sicer upokojeni veterinar in nekdanji lovski inšpektor, se s fotografijo… »

V čem so kasetne tende boljše od običajnih?

Domžalec 15.03.2022
Posedanje na domači terasi, vrtu ali balkonu je zelo prijetno, vendar le, če poskrbite za prijetno senco. Če si želite privoščiti počitek tudi čez dan in ne samo v času zgodnje jutranje kavice, izberite kakovostne tende, ki vas bodo zaščitile… »

Članska ekipa ŽNK Radomlje opravila s prvo tekmo nadaljevanja sezone

Domžalec 15.03.2022
Članska ekipa ŽNK Radomlje je v Šiški opravila s prvo preizkušnjo nadaljevanja sezone. Olimpiji se je od prve minute zoperstavila zasedba, v kateri so bile tri kadetinje in šest mladink, rumenosrčne pa so se v prestolnici pogumno zoperstavile… »

Premierni spust gregorčkov po Rovščici uspel!

Domžalec 15.03.2022
Veseli dobre obiskanosti delavnice izdelovanja gregorčkov iz naravnih materialov smo se v TKD Rova odločili, da pred praznikom, 10. marca, s pomočjo PGD Rova organiziramo spust izdelkov v tukajšnji potok. Zbrali smo se ob Rovščici pri cesti, ki vodi… »

V Moravčah se gradnja šole in športne dvorane nadaljuje s polno paro

Domžalec 15.03.2022
V mesecu marcu se gradnja šole in športne dvorane nadaljuje z naslednjimi deli: 1. ker je bil pred desetletjem neustrezno zgrajen toplovod, se je izvedla prestavitev in njegova zamenjava; 2. zaradi neizvedene geomehanike pred desetletjem in… »

Se odpravljate v tujino? Ne pozabite skleniti zavarovanja za tujino

Domžalec 15.03.2022
Predstavljajte si, da odidete v tujino na tedenske smučarske užitke, a nekje visoko na smučišču doživite nesrečo, pri kateri je potrebna intervencija s helikopterjem. Pristanete v bolnišnici in bolj kot poškodba vas boli glava zaradi velikanskih… »

Teden možganov 2022: UTELEŠENI

Domžalec 15.03.2022
Teden možganov (v izvirniku Brain Awareness Week) je mednarodna akcija, ki se odvija tretji teden v marcu in med katero vsako leto organizacije širom sveta pripravijo številne izobraževalne dogodke, katerih namen je osveščanje laične in strokovne… »

Fotografski natečaj: Po poteh Plečnikove zapuščine

Domžalec 15.03.2022
FKVK Mavrica in JSKD OI Domžale v sodelovanju s Kulturnim domom Franca Bernika objavljata fotografski natečaj “Po poteh Plečnikove zapuščine.” Na natečaj se lahko prijavijo vsi zainteresirani člani fotografskih klubov in drugi ljubiteljski… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem