Arhiv novic 13.04.2022

Predstavili zbrana stara hišna imena v naseljih Homec, Nožice in Preserje pri Radomljah

Domžalec 13.04.2022
Po vaseh je nekoč veljalo, da so se ljudje med seboj poznali le po hišnih imenih. V nekaterih krajih to gojijo še danes, ponekod pa so hišna imena že na robu pozabe. S hišnim imenom se ljudje čutijo bolj povezane z domačim krajem, saj staro hišno… »

Domžalčanki Julija in Lea odlični na badminton turnirju za državno lestvico

Domžalec 13.04.2022
Naši mlajši člani Badminton kluba Mengeš so ponovno pokazali, kako so napredovali v badmintonu. Tokrat so se izkazali na 2. turnirju do 11 in 13 let, ki šteje za državno lestvico. Prvo soboto v aprilu smo se odpravili v Lendavo, kjer je potekal 2… »

Tragična nesreča v Domžalah: Z brvi padel v Mlinščico in se utopil

Domžalec 13.04.2022
Včeraj popoldan je v Domžalah prišlo do tragične smrtne nesreče, v kateri je življenje izgubil moški. Ta je med prečkanjem improvizirane brvi čez potok Mlinščica padel v vodo in se utopil. Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske… »

V Šentvidu pri Lukovici zgradili kolesarski poligon “pumptrack”. Nova pridobitev že oblegana

Domžalec 13.04.2022
Z Občine Lukovica so nam sporočili, da je gradnja kolesarskega poligona – pumptracka v sklopu ureditve Športnega parka Šentvid končana, nova pridobitev pa se je med uporabniki že zelo dobro prijela. Zaključuje se tudi gradnja ceste v območju… »

Katere snovi na vrtu lahko povzročijo zastrupitev psa ali mačke?

Domžalec 13.04.2022
V okolju v katerem živimo, je lahko veliko strupenih in nevarnih snovi za zdravje naših hišnih ljubljenčkov. Velikokrat se zgodi, da tega sploh ne vemo, dokler ne pride do ”nesreče” oziroma zastrupitve. Nekatere strupene snovi so že vsem dobro… »

Župan dr. Milan Balažic s predsednikom sveta moravških kmetov o pridelavi hrane

Domžalec 13.04.2022
Danes, 13. aprila 2022, je župan Občine Moravče dr. Milan Balažic na Vrhpolju obiskal predsednika sveta kmetov Toneta Požarja, ki je tudi sam eden največjih pridelovalcev hrane v Moravški dolini. V času podnebnih sprememb, epidemij, še posebej pa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem