Arhiv novic 17.06.2022

Evropska komisija posadila Ukrajino na hitri tir

Dnevnik pred 12 dnevi
Evropska komisija je prižgala zeleno luč podelitvi statusa kandidatke za članstvo v EU Ukrajini in Moldaviji, ne pa tudi Gruziji. V Kijevu so zelo zadovoljni. Odločilen pa bo prihodnji teden. Če je še kdo dvomil, kakšno bo priporočilo evropske… »

Požar v celoti uničil stanovanje v Ljubljani, gasilec poškodovan

24ur pred 12 dnevi
V Zvonarski ulici v Ljubljani je požar, ki je izbruhnil v tretjem nadstropju bloka povsem uničil stanovanje. Gasilci so evakuirali 35 oseb, med gašenjem požara pa se je poškodoval gasilec, ki je doživel toplotni šok. Požar je izbruhnil nekaj minut… »

Vzpon na Svetino/Celjsko kočo eden najljubših Pogačarjevih klancev

RTV Slovenija pred 12 dnevi
Tretja etapa 28. Dirke po Sloveniji je kopija lanskoletne druge etape, ko je Tadej Pogačar z napadom 23 km pred ciljem tako rekoč odločil dirko. Bo Stari grad Celje znova prizorišče zmagoslavja prvega kolesarja sveta? Tretjič bo etapni cilj v Celju… »

Umrla je slikarka in ilustratorka Marlenka Stupica

Večer pred 12 dnevi
V starosti 94 let je umrla slikarka in ilustratorka Marlenka Stupica, so sporočili iz Mladinske knjige. V skoraj sedmih desetletjih poklicne poti je ilustrirala in opremila več kot sto otroških knjig in za svoje delo prejela številna priznanja tako… »

49-letna jadralna padalka na pobočju Stola strmoglavila v smrt

Goriški portal pred 12 dnevi
Včeraj, nekaj minut pred 14. uro, je na pobočju Stola nad Kobaridom strmoglavila 49-letna jadralna padalka in se smrtno ponesrečila. Bovški policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim… »

Vodstvo o okrnjenem programu, stavkovni odbor programov ne bi krčil

Delo pred 12 dnevi
Zaradi stavke novinarskih sindikatov RTV Slovenija bo v ponedeljek na TV Slovenija spremenjena programska shema. »Gledalke in gledalce obveščamo, da bo v ponedeljek, 20. junija 2022, od 14. ure do 23. ure zaradi stavke Koordinacije novinarskih… »

Policija prosi za pomoč pri iskanju 23-letnega Blaža Ritoše, ki živi v Poreču. Odpeljal naj bi se z železniške postaje

Večer pred 12 dnevi
Vse, ki bi lahko vedeli, kje se pogrešani nahaja, policisti prosijo, da to čim prej sporočijo. Koprske policiste so obvestili, da je pogrešan 23-letni Blaž Ritoša iz Ljubljane, ki prebiva v Poreču. 13. junija naj bi se okoli 7. ure z železniške… »

HRVATICA NOVOROJENČKA ZAPUSTILA V VINOGRADU NA MADŽARSKEM: Dejanje obžalovala prepozno

Regional pred 12 dnevi
Madžarska policija je v enem od vinogradov v kraju Marfa na Madžarskem blizu meje s Hrvaško našla komaj rojenega dojenčka. Otroka je takoj po njegovem rojstvu v vinogradu zapustila 31-letna hrvaška državljanka in zbežala v Osijek, je prvi poročal… »

Glede na ceno pšenice se obetajo nove podražitve kruha

Večer pred 12 dnevi
Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij te dni na Bledu gosti kongres Mednarodnega pekarskega združenja (AIBI), ki obravnava tudi aktualne izzive, s katerimi se sooča panoga. Kot so ob današnjem uvodu v strokovni del kongresa izpostavili… »

Uprava za varno hrano v podjetju Marinblu ugotovila higiensko-tehnične pomanjkljivosti

Primorske pred 12 dnevi
Potem ko je Delavska svetovalnica s pomočjo medijev opozorila na hude kršitve pravic delavcev v podjetjih Marinblu in Selea iz Hrpelj, nepravilnosti pa je že ugotovil tudi inšpektorat za delo, je izredni inšpekcijski pregled v družbi Marinblu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem