Arhiv novic 21.06.2022

Zavrnili referendum o zakonu o vladi. Golob pričakuje "polni pogon" vlade septembra.

RTV Slovenija pred 8 dnevi
Poslanci DZ-ja so zavrnili predlog SDS-a, da o zakonu o vladi, ki število ministrstev razširja na 20, odločijo volivci na posvetovalnem referendumu referendum. Proti je glasovalo 52 poslancev, 23 jih je bilo za. S spremembo zakona o vladi so stranke… »

Sta Petrol in OMV v zadnjih dneh zlorabila svoj položaj? AVK začenja preiskavo.

RTV Slovenija pred 8 dnevi
Agencija za varstvo konkurence naj bi začela uradni postopek, v katerem bo preverjala, ali sta največja trgovca z naftnimi derivati v državi, Petrol in OMV Slovenija, v zadnjih dneh zlorabila svoj prevladujoči položaj na trgu. Tako se AVK odziva na… »

FOTO: V Novem mestu povodenj, drugod kot jajce velika toča

Svet24 pred 8 dnevi
Vse posledice včerajšnjega popoldanskega neurja bodo znane šele danes tekom dneva, a že zdaj je jasno, da ni šlo brez nove škode. Neurja, ki so se s severa in severozahoda pomikale čez Slovenijo, so najbolj udrihale na območju Dravske doline… »

Znova preti toča, na Jesenicah se je že razbesnelo

Svet24 pred 8 dnevi
Zlasti na severovzhodu in vzhodu Slovenije bodo nastajala krajevna neurja z močnimi nalivi, silovitimi sunki vetra in krajevno tudi debelo točo. Nad vzhodnimi Alpami in osrednjim Balkanom se zadržuje neizrazita vremenska fronta, od zahoda pa k nam… »

Še ena smrt na cestah: Voznik v Ljubljani silovito trešči v kolesarko

Zurnal24 pred 8 dnevi
Ljubljanski policisti so bili danes ob 9.20 obveščeni o prometni nesreči na Šmartinski cesti v Ljubljani. ''Po doslej znanih podatkih je voznik osebnega vozila trčil v kolesarko, ki je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrla,'' so sporočili iz… »

Napovedujejo nove spremembe glede naftnih derivatov

Zurnal24 pred 8 dnevi
Vlada napoveduje, da bodo našli način, kako vpeljati omilitvene ukrepe. Vlada bo po napovedih premierja Roberta Goloba izenačila cene dizla za avtoprevoznike na avtocestah s tistimi zunaj avtocest. "Našli bomo način, kako bodo lahko prevozniki… »

Patrik Greblo novi vršilec dolžnosti direktorja TV SLO. Laurenčič ni dobil soglasja.

RTV Slovenija pred 8 dnevi
Programski svet ni soglašal s kandidaturo Urbana Laurenčiča za direktorja TV SLO. Od 20 prisotnih programskih svetnikov je zanj glasovalo sedem, šest proti, pet jih je bilo vzdržanih. Je pa podprl Patrika Grebla za vršilca dolžnosti. Generalni… »

ODZIV KORASE NA IZREDNO ODPOVED: Očitane nepravilnosti zanika

Regional pred 8 dnevi
V. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav je danes zaradi suma storitve kaznivega dejanja v povezavi z delom podal izredno odpoved dvema zaposlenima, so sporočili z Generalne policijske uprave (GPU). Eden od njih je direktor Policijske uprave… »

Putin napovedal uporabo sodobnejših orožij

Dnevnik pred 8 dnevi
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes na srečanju z diplomanti vojaške akademije v Moskvi izjavil, da je ponosen na ruske vojake v Ukrajini in dodal, da "delujejo pogumno, profesionalno, kot pravi junaki". Putin je obljubil uspešno spopadanje s… »

Težav še ni konec: »Brez goriva sta ostala gospodarstvo in prebivalstvo«

Slovenske novice pred 8 dnevi
Bodo prevozniki izvedli blokade? V sektorju cestnega transporta si po besedah predsednika sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) Petra Piška želijo vzpostavitve posebnega goriva. Po njegovih besedah je nedopustno, da je na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem