Arhiv novic 03.08.2022

Pelosijeva odšla, na Tajvan takoj vdrlo 27 kitajskih vojaških letal

Zurnal24 pred 15 dnevi
V območje zračne obrambe Tajvana vstopilo 27 kitajskih vojaških letal. Tajvanske oblasti so danes sporočile, da je 27 kitajskih vojaških letal danes vstopilo v območje zračne obrambe Tajvana, kjer je bila na obisku predsednica ameriškega… »

Ladja z ukrajinsko koruzo pri Bosporski ožini čaka na pregled

24ur pred 16 dnevi
Prva ladja z žitom, ki je zapustila Ukrajino po ruski invaziji, je prispela v turško Bosporsko ožino. Ladjo Razoni, ki prevaža 26.000 ton koruze, bodo sedaj pregledali uradniki iz Rusije, Ukrajine, Turčije in Združenih narodov. Ladja, ki pluje pod… »

NAPAD NA HRVAŠKO NOVINARKO IN SODNICO: Nanju sta se spravila Hrvat in Slovenec (VIDEO)

Regional pred 15 dnevi
Na hrvaškem otoku Tijat so v ponedeljek napadli novinarko hrvaške javne radiotelevizije HRT Majo Sever in sodnico ter nekdanjo namestnico hrvaškega pravosodnega ministra Sandro Artuković. Severjeva je fotografirala primer uzurpacije obale. Po… »

Letošnja vročina: Tropske noči tudi nad tisoč metri

Zurnal24 pred 15 dnevi
V drugi polovici julija so se krajevne temperature po Evropi povzpele med 35 in 40, na Iberskem polotoku tudi do 45 stopinj Celzija. Letošnji julij je bil najtoplejši mesec v zgodovini meritev v Ljubljani. Po večinoma zmerno visokih temperaturah v prvi… »

OZS nasprotuje predlogu o evidencah na področju dela

SiolNET pred 15 dnevi
V OZS nasprotujejo predlogu zakona o evidencah na področju dela, ki je do konca meseca v javni obravnavi. Kot pravijo, zakon uvaja dodatno birokracijo, prinaša dodatne stroške delodajalcem, ne sledi novim oblikam dela in ne prinaša zagotovil, da se… »

Dobili bodo 16 novih stanovanj

Primorske pred 16 dnevi
Med občinami, ki so v minulih dneh dobile odobren denar za nova javna najemna stanovanja, sta tudi Ajdovščina, kjer jih bodo v blokih na Ribniku in ob Hublju pridobili devet, in Tolmin, kjer bodo v nekdanjem objektu Elektra Primorska, ki ga je leta… »

Brez kazni za poslanko SDS s ponarejenim PCT-potrdilom

Necenzurirano pred 16 dnevi
Zakaj poslanki SDS za razliko od policistov, ki so izgubili službo, nikoli ni bilo potrebno odgovarjati zaradi uporabe ponarejenega covidnega potrdila? Policisti ostali brez službe, poslanka pač ne Dvojna merila stranke SDS. Nekdanja poslanka SDS… »

Volivci v ameriškem Kansasu zavrnili prepoved splava

Večer pred 15 dnevi
Večina volivcev ameriške konservativne zvezne države Kansas je v torek na referendumu zavrnila prepoved pravice do umetne prekinitve nosečnosti. Referendum se je na predlog republikancev nanašal na ustavni amandma, s katerim bi državnemu kongresu… »

TAST UMRL ZARADI COVIDA, ZETU GROZI ZAPORNA KAZEN: Bo to prva obsodba zaradi neupoštevanja koronskih ukrepov na Hrvaškem?

Regional pred 15 dnevi
Občinsko državno odvetništvo v Vitrovici na Hrvaškem vodi kazenski postopek zoper 42-letnika, ki naj bi s koronavirusom okužil svojega tasta, ker se ni držal pravila samoizolacije. 42-letniku je bila 13. novembra 2021 potrjena okužba s… »

Trumpova prva žena Ivana pokopana na njegovem igrišču za golf v New Jerseyju

Primorske pred 15 dnevi
Bivši predsednik ZDA Donald Trump je svojo nedavno umrlo prvo ženo Ivano dal pokopati na svojem igrišču za golf v New Jerseyju, s čimer lahko po poročanju ameriških medijev dobi krepke davčne olajšave za celotno posestvo v Bedminstru. NEW YORK >… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem