Arhiv novic 02.10.2022

V Dobu pri Domžalah odprli čebelarsko učilnico na prostem

Domžalec 02.10.2022
Čebelarska družina Krtina je na Brdu 19. maja 2012 postala »Čebelarsko društvo Krtina – Dob«. Tako letos praznujejo deset letnico društva. Društvo deluje na severno vzhodnem delu domžalske občine in zavzema naslednje vasi in naselja: Studenec… »

Leto gob in gobarskih presežkov

Domžalec 02.10.2022
Po izredno sušnem poletju nas je presenetila deževna jesen; menda smo bili deležni ekstremnih padavin, ki so napolnile vodotoke, podtalnico in povzročili marsikje hude poplave. Na srečo ima to deževje tudi svojo svetlo plat – gobe. Ljubitelji teh… »

Slovesno odprtje prostorov Gorske reševalne službe Kamnik

Domžalec 02.10.2022
Društvo GRS Kamnik je 30. septembra 2022 ob stoletnici organiziranega gorskega reševanja na Kamniškem slovesno odprlo svoje nove prostore in napovedalo projekt center za gorsko reševanje. Kot je uvodoma povedala tajnica društva Irena Mušič Habjan… »

Farno žegnanje v Domžalah

Domžalec 02.10.2022
Enega izmed večjih praznikov župnije Domžale predstavlja obletnica posvetitve cerkve, tako imenovano farno žegnanje. V domžalski župniji se od leta 1978 praznuje žegnanje na rožnovensko nedeljo, oziroma prvo nedeljo v oktobru, kar naj bi sovpadalo… »

Simon Rožman: “Zmoremo precej več”

Domžalec 02.10.2022
Domžale in Mura sta se razšla brez zmagovalca. Rumeni so na domači zelenici dvakrat vodili, brez zmage pa tudi tokrat ostali v izdihljajih tekme. Prvi zadetek na tekmi je dosegel Matej Podlogar, kasneje je Ajdin Mulalić zaustavil strel z bele točke… »

Ko strune zazvenijo – 1. srečanje upokojenskih citrarskih skupin Slovenije

Domžalec 02.10.2022
Društvo Lipa, Univerza za tretje življenjsko obdobje Domžale letos obeležuje 25 letnico delovanja. V sklopu praznovanja obletnice so pripravili 1. srečanje upokojenskih citrarskih skupin Slovenije, prireditev pa so poimenovali »Ko strune… »

Tekmovalci Kluba borilnih veščin Domžale na pripravah v Planici

Domžalec 02.10.2022
Med 30. septembrom in 2. oktobrom 2022, je Klub borilnih veščin Domžale za svoje tekmovalke in tekmovalce organiziral priprave, ki so potekale v Planici. Tekmovalci in tekmovalke Kluba borilnih veščin Domžale, ki so se udeležili priprav, so bili… »

Dan s poklicnimi gasilci CZR Domžale

Domžalec 02.10.2022
V petek, 7. oktobra 2022, ob 16. uri poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale organizirajo dan odprtih vrat, na katerem se bodo obiskovalci lahko pobližje seznanili z njihovim delom, si ogledali intervencijska vozila in opremo, prikaze… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem