Arhiv novic 12.10.2022

Ponovno prebujen tek na Žiški vrh

Domžalec 12.10.2022
Že prvi oktobrski konec tedna smo v TKD Rova načrtovali ponovno obuditev teka na Žiški vrh, ki je zadnji dve leti počival. A ker dežju ni bilo videti konca, smo dogodek prestavili na preteklo soboto, 8. oktobra. Člani so se v strme klance podali… »

Občina Moravče objavlja začetek natečaja za izdelavo uradnega turističnega simbola in zaščitne znamke izdelkov iz…

Domžalec 12.10.2022
Občina Moravče ob 790-letnici prve pisne omembe Moravč z današnjim dnem objavlja začetek natečaja za izdelavo uradnega turističnega simbola in zaščitne znamke izdelkov iz Moravške doline. Natečaj bo trajal en mesec in se bo zaključil v petek… »

Lipine etnologije vstopile v novo šolsko leto

Domžalec 12.10.2022
Novo šolsko leto nam je prineslo tudi veliko novega: poslavlja se naša mentorica dr. Ana Vrtovec Beno, vendar se nam bo zagotovo še pridružila pri kakšnem skupnem projektu. V letošnjem šolskem letu pa nam bo predavala Tina Krašovic, magistrica… »

Po poteh Plečnikove zapuščine / 3 avtorji / 3 pogledi

Domžalec 12.10.2022
Slovenija je ob 150-letnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika razglasila leto 2022 za Plečnikovo leto. Z izjemnim opusom je Plečnik zaznamoval prestolnico in arhitekturno krajino Slovenije, Ljubljano, a (briši) tudi Dunaj, Prago in Beograd. V… »

Jesenski kostanj na Matijevem griču že drugič razveselil domačine in otroke Mladinskega doma Malči Beličeve

Domžalec 12.10.2022
Na sončno jesensko soboto, 8. oktobra 2022, je ekipa Zavoda Vrba in sonce že drugo leto zapored, odkar je ob Gradiškem jezeru zaživel ‘Matijev grič’, organizirala kostanjev piknik z dobrodelno noto. Ob peki kostanja in podeželskih igrah, od… »

Čisto blizu: z Lenartom Zajcem o njegovem romanu Odred

Domžalec 12.10.2022
Roman Lenarta Zajca z naslovom Odred, ki predstavlja prvi del trilogije, je pogled v drugo svetovno vojno na Slovenskem skozi oči avtorja, rojenega dobri dve desetletji po koncu vojne. Gre za posrečeno kombinacijo literarne fikcije in zgodovinskih… »

Mag. Renata Kosec prva vložila kandidaturo za županjo Občine Domžale

Domžalec 12.10.2022
Mag. Renata Kosec prva vložila kandidaturo za županjo Občine Domžale, vložena je bila tudi polna lista za svetnice in svetnike občinskega sveta stranke LRK – Liste Renate Kosec V ponedeljek, 10. oktobra 2022, je Svet stranke LRK – Lista Renate… »

Župan ob 80. obletnici ponovno odkril spominsko ploščo ustanovitvi Osvobodilne fronte za Moravško dolino

Domžalec 12.10.2022
V torek, 11. oktobra 2022, je župan Občine Moravče dr. Milan Balažic skupaj s svetovalcem za vrednote narodno-osvobodilnega boja in zveze borcev tov. Stanislavom Ravnikarjem ob 80. obletnici ponovno odkril spominsko ploščo, ki obeležuje ustanovitev… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem