Arhiv novic 22.11.2022

Visoka plima tudi danes, a večjih težav za zdaj ni

Delo pred 17 dnevi
Na koprski mareografski postaji so včeraj izmerili eno od najvišjih morskih gladin, odkar merijo. Plima je tudi danes visoka, a za zdaj ni težav. V Piranu se je ob 6.54 oglasila sirena z opozorilom pred možnostjo poplavljanja morja. Nekaj po 7.30 je… »

V vzhodni Sloveniji zaznali povečano število okužb s salmonelo

24ur pred 16 dnevi
Nacionalni inštitut za javno zdravje skupaj z Upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin preiskuje povečano število primerov salmoneloze v Sloveniji. Do zdaj je potrjenih deset primerov, ki jih obravnavajo območne enot NIJZ Ravne, Murska… »

Arabski junak po nokavtu z zlomom ličnice in še nekaj kosti

RTV Slovenija pred 16 dnevi
Eden izmed velikih junakov Savdske Arabije proti Argentini je bil branilec Jaser Al Šarani, ki je po odlični tekmi v sodnikovem podaljšku prejel brutalen udarec glavo od lastnega vratarja. Z igrišča so ga odnesli na nosilih. Slovenski sodnik Slavko… »

Nekdanji slovenski župnik obsojen zaradi spolnega nadlegovanja otroka

Zurnal24 pred 17 dnevi
Nekdanjega ljutomerskega župnika je sodišče spoznalo za krivega spolnega nadlegovanja. Obtožen je bil spolnega napada na osebo, mlajšo od petnajst let. Okrožno sodišče v Murski Soboti je nekdanjega ljutomerskega župnika Andreja Zrima spoznalo za… »

Kurti na zahtevo ZDA preložil začetek veljavnosti ukrepa o registrskih oznakah za 48 ur

Primorske pred 17 dnevi
Kosovski premier Albin Kurti je ponoči sprejel predlog ZDA, da za 48 ur preloži začetek izrekanja glob za lastnike vozil s srbskimi registrskimi oznakami. Preložitev začetka veljavnosti ukrepa je zahteval ameriški veleposlanik v Prištini Jeff… »

V Trstu zaprti parki in pokopališča, poplavilo velik del severnega Jadrana

24ur pred 17 dnevi
Ob pričakovanem izrazitem vremenskem poslabšanju so v Gradežu na italijanski strani meje zaprti šole, igrišča in parki. Pripravili so se tudi na visoko plimovanje morja. Za podobne, a manj obsežne ukrepe so se odločile tudi oblasti v Trstu… »

Evropska kalvarija zmajev v Stožicah dobila peto poglavje

24ur pred 17 dnevi
Cedevita Olimpija je v petem krogu evropskega pokala na domačem parketu doživela nov poraz, s 94:89 je bil boljši ukrajinski Prometey. Jurica Golemac je ob številnih poškodovanih računal na zgolj osem košarkarjev, med katerimi je bil z 19 točkami… »

Naš čakajo velike spremembe? To za leto 2023 predlagajo poslanci

Slovenske novice pred 17 dnevi
Proračun je državni zbor sprejel že novembra lani, zdaj pa vlada predlaga nekatere popravke. Potem ko se je državni zbor seznanil s predlogom državnih proračunov za naslednje dveletno obdobje, se je podrobneje lotil predlaganih sprememb proračuna… »

Tujcema skupaj šest let in pol zapora

Primorske pred 17 dnevi
Hrvat in Pakistanec sta v priporu od julija, ko so policisti na koprskem podeželju prestregli kombi hrvaške registracije, poln prebežnikov. Hrvat je prevoz spremljal v avtu, Pakistanec pa je sedel v kombiju s prebežniki in se je izdajal za enega od… »

Začetek predčasnega glasovanja pred nedeljskimi referendumi

RTV Slovenija pred 17 dnevi
Začelo se je tridnevno predčasno glasovanje pred nedeljskimi zakonodajnimi referendumi. Volivci, ki se glasovanja v nedeljo ne bodo mogli udeležiti, lahko svoj glas oddajo v torek, sredo in četrtek med 7. in 19. uro. Vsak volivec se sam odloči, ali… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem