Arhiv novic 23.11.2022

Nostalgija za odhajajočim predsednikom Pahorjem: gneča ob dnevu odprtih vrat, državljanke mu pišejo: "Lepi ste"

Svet24 pred 16 dnevi
Gneča ob zadnji priložnosti, ko so lahko državljani in državljanke še zadnjič stisnili roko odhajajočemu predsedniku Borutu Pahorju, je bila zelo velika. Tudi sam predsednik je nostalgičen - pokazal je še fotografije iz časa svojih političnih… »

Pri večjem številu okužb s salmonelo najverjetnejši vir okužbe tatarski biftek

Primorske pred 16 dnevi
Pri povečanem številu primerov salmoneloze v zadnjih dneh, pretežno na območju Murske Sobote, Raven na Koroškem in Celja, je najresnejši vir okužbe na podlagi dosedanjih analiz uživanje tatarskega biftka v času martinovanja. Ni pa po besedah… »

DZ potrdil državna proračuna z novo rekordno porabo

Dnevnik pred 16 dnevi
DZ je danes potrdil državna proračuna za prihodnji dve leti. Poraba bo leta 2023 s 16,69 milijarde evrov najvišja doslej, nato se bo nekoliko znižala. Ob visoki rezervi za financiranje ukrepov za blaženje posledic energetske krize se bo primanjkljaj… »

Strinjanje le pri pozivih k udeležbi

Delo pred 15 dnevi
Zagovorniki zakonov napovedujejo kazenske ovadbe zaradi manipulacij in zlorab objav, iz SDS pa očitki o manipulacijah zaradi pomanjkanja argumentov. Prvi dan predčasnega glasovanja o treh zakonodajnih referendumih je svoj glas oddalo malo manj kot 0,9… »

Nemški harakiri na otvoritvi z Japonci

Primorske pred 16 dnevi
Presenečenja na svetovnem prvenstvu v nogometu se nadaljujejo. Danes je zanj poskrbela Japonska, ki je ugnala Nemčijo. Tudi srebrni iz Rusije se niso proslavili, a remiju brez golov z žilavim Marokom Hrvati ne bodo gledali v zobe. DOHA > Pravzaprav je… »

V streljanju v Walmartu sedem mrtvih, med njimi napadalec

Delo pred 16 dnevi
Storilec je bil domnevno eden od zaposlenih, ki si je na koncu sodil sam. Streljanje se je zgodilo le malo pred dnevom zahvalnosti. V strelskem napadu v trgovini Walmart v ameriški zvezni državi Virginiji, ki se je zgodilo v torek malo po 22. uri po… »

FOTO + VIDEO / Shod za RTV

Mladina pred 15 dnevi
Množična podpora na shodu za RTV, na katerem so se zbrala tudi znana imena, ki so izpostavila pomen neodvisne javne radiotelevizije. Pred nedeljskim referendumom, na katerem bodo volivci in volivke odločali tudi o noveli zakona o Radioteleviziji… »

Policijska uprava Celje – poročilo prometne varnosti

Savinjsko Šalaške pred 16 dnevi
Na območju PU Celje so obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč z materialno škodo. Prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so obravnavali ob 10.50 uri v… »

V Kijevu brez vode in elektrike ostalo 80 odstotkov gospodinjstev

RTV Slovenija pred 15 dnevi
Evropski poslanci so na glasovanju podprli resolucijo, s katero so Rusijo označili za državo, ki sponzorira terorizem in uporablja teroristična sredstva. Medtem je bil Kijev znova tarča ruskih napadov. Ubitih in ranjenih je več ljudi. Za resolucijo… »

V Piranu spet sirena pred poplavami, gasilci v pripravljenosti #foto

SiolNET pred 16 dnevi
V Piranu se je danes ob 6.54 oglasila sirena z opozorilom pred možnostjo poplavljanja morja. Nekaj po 7.30 je morje začelo prelivati obalo na mestih, ki so pogosto pod vodo. Najvišja astronomska plima je napovedana ob 8.19. Gasilci sicer ne… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem