Arhiv novic 02.12.2022

Čebelarstvo v Sloveniji vpisano na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine

Domžalec 02.12.2022
V glavnem mestu Maroka Rabatu, kjer poteka sedemnajsto zasedanje Unescovega Medvladnega odbora za varovanje nesnovne kulturne dediščine, je bila nominacija Čebelarstvo v Sloveniji, način življenja vpisana na Unescov Reprezentativni seznam nesnovne… »

Nanine karikature: Nikola Jokić

Domžalec 02.12.2022
Prišel je petek in z njim nova karikatura v naši rubriki Nanine karikature, za kar poskrbi domžalska karikaturistka Nana Guberinič. Nazadnje smo objavili karikaturo nove domžalske županje mag. Renate Kosec, danes pa je na vrsti srbski košarkar… »

Prišel je najlepši čas v letu. Kaj to pomeni? #Ajdapiše

Domžalec 02.12.2022
Pretekli petek sem se s prijateljico odpravila na kozarček penine v kavarno Union. Ko sva vstopili je bil sončen novembrski dan. Po kozarčku (morda dveh) in več urnem pogovoru sva izstopili – bilo je polno ljudi, prižgale so se praznične lučke in… »

Prazničen december -prebudite otroka v sebi in ustvarjajte skupaj z najmlajšimi

Domžalec 02.12.2022
Pravkar smo vstopili v december. Zimski mesec, ki je navkljub mrazu za marsikoga najbolj čaroben in prazničen mesec v celem letu. Je čas veselja, razigranosti in pričakovanj. Kreativnega ustvarjanja z otroki in priložnost za prebujanje otroka, ki je… »

Praznične stojnice ob obisku sv. Miklavža na Brdu pri Lukovici

Domžalec 02.12.2022
Sveti Miklavž se bo v ponedeljek, 5. decembra 2022, ob 17. uri ustavil v Sončni dvorani na Brdu pri Lukovici, kjer bo nagovoril in obdaroval pride otroke. Obisk svetega Miklavža bodo popestrili tudi z igrico, ki bo otrokom pričarala pravo praznično… »

(INTERVJU) Janez Janša: »Golobova koalicija bo razpadla zaradi koritništva«

Primorska24 02.12.2022
V tedniku Demokracija je bil objavljen intervju s predsednikom Slovenske demokratske stranke Janezom Janšo. Pogovor je tekel o delovanju Golobove vlade, referendumih in kako komentira izid nedavnih predsedniških volitev ter s tem povezane špekulacije… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem