Svet arhiv novic 04.01.2023

Rusija napad v Makijevki pripisuje uporabi mobilnikom. Putin odredil uporabo hipersoničnih raket.

RTV Slovenija 04.01.2023
Rusija je sporočila, da je bila za ukrajinski napad na njene sile v kraju Makijevka v zasedenem Donecku kriva uporaba prenosnih telefonov, kar je prepovedano. Ruski predsednik Putin je danes odredil uporabo novih hipersoničnih raket Cirkon. "Prepričan… »

Ob mejnih prehodih Obrežje in Jelšane bodo kmalu ukinili cestninsko postajo

RTV Slovenija 04.01.2023
Hrvaško ministrstvo za promet načrtuje ukinitev cestninskih postaj ob mejnih prehodih Obrežje in Jelšane, na katerih po odpravi mejnega nadzora nastaja velika gneča. Tudi zato bo cestnina v letošnji turistični sezoni višja. Od vstopa Hrvaške v… »

Tako skuša vlada znižati podivjane cene nepremičnin

Zurnal24 04.01.2023
Zakon, ki je začel veljati v nedeljo, sicer določa nekatere izjeme. V Kanadi je z novim letom začela veljati dvoletna prepoved nakupa stanovanj za tujce. Ob tem veljajo nekatere izjeme za mednarodne študente, prosilce za status begunca in obiskovalce… »

Na Hrvaškem vse več respiratornih obolenj, v petih dneh za covidom-19 umrlo 50 ljudi

Slovenske novice 04.01.2023
Za letošnjo sezono je tako kot v Sloveniji tudi na Hrvaškem značilen zgodnji in hud porast obolenj, podobnih gripi. Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah zabeležili 385 novih primerov okužbe z virusom sars-cov-2, število aktivnih primerov pa je danes… »

Astronavt umrl zaradi padca

Delo 04.01.2023
Bil je član prve Nasine misije Apollo, ki je v vesolje ponesla posadko. Že veliko pred Waltom Cunninghamom so v vesolje poleteli ljudje. Tako sovjetski kozmonavti kot ameriški astronavti. Vendar pa je Cunningham v vesolje poletel z Apollom 7, prvo… »

Putin odredil uporabo novih hipersoničnih raket

Primorske 04.01.2023
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes v luči nenehnih zapletov med invazijo na Ukrajino odredil uporabo nove hipersonične manevrirne rakete cirkon. S tovrstnimi raketami je bila opremljena ruska fregata Admiral Gorškov, ki se je danes že odpravila… »

Cene zemeljskega plina v Evropi najnižje po februarju 2022

Primorske 04.01.2023
Cene zemeljskega plina v Evropi se še naprej znižujejo. Po zadnjih podatkih je na londonski borzi ICE za zemeljski plin z nizozemskega vozlišča TTF za dobavo februarja treba odšteti manj kot 750 dolarjev za 1000 kubičnih metrov, kar se je zgodilo… »

Od zaslužnega papeža Benedikta XVI. se je poslovila tudi Pirc Musarjeva #foto #video

SiolNET 04.01.2023
V Vatikanu so pokopali zaslužnega papeža Benedikta XVI., ki se je rodil kot Joseph Alois Ratzinger. Pogrebna slovesnost je potekala na Trgu svetega Petra, po maši so krsto prenesli v baziliko svetega Petra, pogrebno slovesnost pa s tem zaprli za… »

Britanska vojska kupuje in hvali Boxerje, ki niso bili dovolj dobri za slovensko

Nova 24TV 04.01.2023
Minister za obrambo Marjan Šarec (Foto: STA) Ko je bilo odločeno, da bo del Golobove koalicije tudi stranka Levica, je bilo jasno, da se bo naredilo vse za razveljavitev pogodbe za oklepnike boxer, ki jo je podpisala Janševa vlada. Brez pravih… »

Ruska državna agencija polna napovedi po destabilizaciji sveta

Nova 24TV 04.01.2023
Foto: epa Večina najbolj vročih točk ostaja v Aziji in Evropi, kjer lahko v novem letu eksplodira ne le Kosovo, ampak tudi Bosna,” napoveduje avtor besedila na RIA Novosti. Ruski državni medij RIA Novosti je namreč objavil geopolitično napoved za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem