Arhiv novic 05.01.2023

Putin ponujal premirje, Ukrajinci šokirali

Zurnal24 05.01.2023
Ruski predsednik ob pravoslavnem božiču ponudil premirje. Takšnega odgovora najbrž ni pričakoval. Rusija mora zapustiti zasedena ozemlja, le tako bo lahko sklenila "začasno prekinitev ognja", je izjavil svetovalec ukrajinskega predsednika Mihajlo… »

Papež sprejel tudi slovensko predsednico

Zurnal24 05.01.2023
Verniki, cerkveni dostojanstveniki in državniki so se danes v Vatikanu poslovili od zaslužnega papeža Benedikta XVI. Pogreba se je udeležila tudi slovenska predsednica. Pogrebne slovesnosti je prvič v zgodovini vodil naslednik umrlega papeža… »

Grozljivka! Moški s sekiro ubil enoletno deklico

Svet24 05.01.2023
V sredo zvečer se je v hiši v zagrebški soseski Žitnjak odvijala grozljivka. 43-letni G.P. je v sredo zvečer privihral v hišo, v kateri sta živeli njegova bivša partnerka in njena leto in pol stara hčerkica. Med prepirom je moški prijel za oster… »

Lanišek v kvalifikacijah za Granerudom in Kubackim, Peter Prevc sedmi

RTV Slovenija 05.01.2023
V kvalifikacijah pred zadnjo tekmo 71. novoletne turneje v Bischofshofnu je bil vrstni red enak skupnemu seštevku. Halvor Egner Granerud je bil najboljši, drugo mesto je zasedel Dawid Kubacki, tretje pa Anže Lanišek. Najboljša trojica razvrstitve… »

Ministrstvo za delo bo preučilo možnosti izredne uskladitve višine subvencije študentske prehrane

Primorske 05.01.2023
Ministrstvo za delo, družino, socialne in enake možnosti se zaveda, da se študentje v zadnjih dneh soočajo z nesorazmerno podražitvijo cen pri mnogih ponudnikih subvencionirane študentske prehrane. Redna uskladitev subvencije študentske prehrane bo… »

Leto 2022 v Sloveniji najtoplejše od začetka meritev

Primorske 05.01.2023
Leto 2022 je bilo v Sloveniji najtoplejše leto od začetka meritev. Povprečna temperatura lanskega leta je bila na ravni države okoli 10,8 stopinje Celzija, kar je za skoraj dve stopinji nad povprečjem obdobja 1981-2010, kažejo delni podatki Agencije… »

Predstavniški dom še brez vodje, McCarthy tudi v 11 krogih neuspešen

RTV Slovenija 05.01.2023
V predstavniškem domu ameriškega kongresa je potekal že 11. krog glasovanja za vodjo predstavniškega doma. Kevin McCarthy še vedno ni dobil dovolj podpore, da bi postal vodja predstavniškega doma. Člani predstavniškega doma izbirajo med demokratom… »

Afera smejalni plin: dva obtožena priznala krivdo

RTV Slovenija 05.01.2023
Na novogoriškem okrožnem sodišču je potekal predobravnavni narok v zadevi smejalni plin. Štirje obtoženi za malomarno napeljavo so se novembra izrekli za nedolžne, Vili Batič in Boris Hočevar, zaposlena v Kolektorju, sta zdaj priznala krivdo… »

Janković zgrožen nad ministrovimi izjavami

SiolNET 05.01.2023
Ljubljanski župan Zoran Janković je zgrožen nad včerajšnjimi izjavami zdravstvenega ministra Danijela Bešič Loredana, ki je v oddaji 24 ur zvečer povedal, da naj bi Janković signaliziral, da želi dolgoročno odprodati dve zaprti enoti ZD… »

Naval na prosti zdravnici! Vratar delil številke, "da bi se izognili prerivanju in izgredom"

Svet24 05.01.2023
Čeprav ni bilo javne objave, da v Zdravstvenem domu Bežigrad paciente na novo opredeljujeta dve zdravnici, se je v četrtek že navsezgodaj tam vila dolga vrsta ljudi iz cele Ljubljane in tudi drugih slovenskih krajev. V upanju, da bodo morda lahko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem