Arhiv novic 06.01.2023

Minister za drugačen način vpisovanja novih pacientov. ZD Ljubljana: Prihodnji teden vabila.

RTV Slovenija 06.01.2023
Pred ZD-jem Bežigrad, kjer od torka opredeljujejo nove bolnike, se je zgodaj zjutraj pred domom znova zbrala množica ljudi. Minister za zdravje je do načina vpisovanja kritičen. V ZD Bežigrad bodo drugi teden nove paciente za opredelitev le še… »

V osnovni šoli napad na učenca s kladivom

Delo 06.01.2023
Učenci in učitelji so pretreseni, zato bodo prihodnji teden pouk prilagodili pogovoru o tem, kar se je zgodilo. »Predhodno smo imeli informacijo, da se je nekaj zgodilo zunaj šolskega okolja, zaradi česar smo bili bolj pozorni na varnostne razmere v… »

Državni proračun lani z 1,4 milijarde evrov primanjkljaja

Dnevnik 06.01.2023
Državni proračun je lani po prvih izračunih finančnega ministrstva zabeležil 12,3 milijarde evrov prihodkov, kar je 10,5 odstotka več kot predlani. Odhodki so se zmanjšali za 3,8 odstotka na 13,7 milijarde evrov. Primanjkljaj se je tako oblikoval… »

Zdaj bo pazil, da ne bo odletel nekam v vesolje

Delo 06.01.2023
Anže Lanišek šele kot četrti Slovenec novoletno turnejo v skupni razvrstitvi končal na zmagovalnem odru. Lovorika Norvežanu Halvorju E. Granerudu. V nadaljevanju preberite: Za slovenske ljubitelje smučarskih skokov bi se veliki finale 71. novoletne… »

Ruska 36-urna prekinitev ognja

Mladina 06.01.2023
Trajala naj bi za čas praznovanja pravoslavnega božiča. Po ukazu ruskega predsednika Vladimirja Putina je v Ukrajini opoldne po moskovskem času oziroma ob 10. uri po srednjeevropskem času začela veljati enostranska 36-urna prekinitev ognja. Trajala… »

NPU jih je ovadil pet, neuradno tudi Roka Snežiča

Slovenske novice 06.01.2023
Ovadili so jih zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti. Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so na specializirano državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper pet… »

Groza pri Kopru: Polil naj bi se z vnetljivo snovjo in umrl

Svet24 06.01.2023
V Serminu pri Kopru se je malo pred 19. uro odvila grozljivka. V Serminu pri Kopru naj bi se po poročanju Televizije Slovenija človek polil z vnetljivo snovjo in zagorel. Koprski policisti so za STA povedali, da je poškodbam podlegel. Sicer pa so na… »

Menjave: Franci Matoz ne bo več nadziral Luke?

SiolNET 06.01.2023
Slovenski državni holding bo februarja predčasno zamenjal štiri nadzornike v Luki Koper. Med zamenjanimi naj bi bil tudi Franci Matoz. Slovenski državni holding (SDH) bo po neuradnih informacijah na naslednji skupščini lastnikov Luke Koper februarja… »

Bešič Loredan: Nemudoma ne more nihče zagotoviti dostopa do osebnega zdravnika

Delo 06.01.2023
Aktivno naj bi pristopili k vpeljavi številke 111, kjer bi pacienti dobili vse informacije o zdravljenju, o dostopnosti. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je na današnji novinarski konferenci govoril o regijskih obiskih po zdravstvenih… »

Kemba Walker zapušča Dallas

RTV Slovenija 06.01.2023
Branilec Kemba Walker ne bo več soigralec Luke Dončića v Dallasu. Mavericksi so z 32-letnim košarkarjem, ki je v klub prišel novembra, prekinili pogodbo. Walker, ki je večino kariere preživel v Charlottu (2011–2019), nato pa je igral še za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem