Slovenija arhiv novic 07.01.2023

Spletni uporabniki zgroženi: zamenjava besede jih je spravila v neprijeten položaj (FOTO)

Slovenske novice 07.01.2023
Lastniki solne sobe so zaradi zatipkane besede v neprijetni situaciji. Bralka nas je opozorila na neljubo napako, ki se je dogodila upravljavcem Instagrama in sicer nekega profila, ki ponuja storitev razvajanja v solnih sobah. Očitno so jim ponagajale… »

Slabi časi za svobodo govora

Nova 24TV 07.01.2023
A svoboda govora v Sloveniji še obstaja?(Foto: Facebook) “Moja svoboda se konča pred tvojim nosom.” Tako je svobodo (govora) definiral Eamonn Butler, direktor Inštituta Adama Smitha. V nasprotju s politično korektnostjo, ki trdi, da se svoboda… »

Pogrešano 16-letno Urško so našli

Slovenske novice 07.01.2023
Policija prosi za pomoč. Okoli 14.50 so policiste obvestili o pogrešani osebi: - mladoletni 16-letni Urški iz Kranja. Pogrešano so našli. Z njo je vse v redu.… »

Bolsonaro predsedniško palačo za seboj pustil v mizernem stanju

RTV Slovenija 07.01.2023
Mediji so pogosto kritizirali Jaira Bolsonara zaradi uničevanja amazonskega deževnega gozda – a nekdanji brazilski predsednik očitno ni specialist zgolj za uničevanje narave, ampak tudi stanovanj. Brazilska televizija GloboNews namreč poroča, da… »

Nastaja hrvaški film o partizanih, s katerimi so obračunavali zaradi istospolne usmerjenosti

RTV Slovenija 07.01.2023
Na Hrvaškem snemajo film, ki pripoveduje o dogajanju leta 1957, ko so v političnem obračunu proti nekdanjim partizanom uporabili informacije o njihovi spolni usmerjenosti. Režiserka filma je Ivona Juka, producentka pa Anita Juka. O podrobnejši… »

»Ženske imajo zdaj kar nekaj politične moči«

Mladina 07.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Obenem velja spomniti, da imamo poleg predsednice države in predsednice parlamenta tudi daleč najvišji delež žensk v državnem zboru in vladi doslej. Ženske imajo torej zdaj kar nekaj politične moči, ki jo bodo, upajmo, izkoristile… »

»10. januarja bodo ljudje, ki plačujejo za zdravstvo, zahtevali izboljšanje razmer«

Mladina 07.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Na trenutke se zdi, da Danijel Bešič Loredan pri vodenju zdravstvenega resorja nima natančnega fokusa. Nenavadno veliko časa zna porabiti za detajle. Pri diagnostiki je včasih črnogled, drugič črnogledost očita interesnim skupinam… »

So Rusi narobe ocenili stanje v Ukrajini?

Mladina 07.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Skoraj neverjetno se zdi, da so Rusi tako narobe ocenili stanje v Ukrajini, še posebno ker so nedvomno imeli široko mrežo proruskih podpornikov in vohunov. V napad na izredno velik prostor, ki je večji od celotne Jugoslavije, so najprej… »

Nenadna smrt znanega nogometaša

Slovenske novice 07.01.2023
Umrl je v 41. letu starosti. Nekdanji vezist kamerunske nogometne reprezentance Modeste M'bami je po srčnem infarktu umrl v 41. letu starosti, so sporočili iz francoskega kluba Paris Saint-Germain, nekdanjega delodajalca igralca, ki je sicer igral še… »

Po fiasku v Logatcu zdaj nov poskus v Kopru

Delo 07.01.2023
V Kopru so kupili sušilnico komunalnega blata od istega dobavitelja kot v Logatcu, kjer so jo zaradi smradu ustavili. Povezava je Boštjan Aver. V nadaljevanju preberite: V Komunalnem podjetju Logatec ne vedo, kako rešiti težave s trenutno nedelujočo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem