Arhiv novic 10.01.2023

Potekala stavka bolnikov, zahtevam prisluhnil tudi Golob (FOTO)

Slovenske novice 10.01.2023
Zahtevali so dostopnejši javni zdravstveni sistem. S popoldanskimi protestnimi shodi po številnih krajih po Sloveniji je potekala t. i. stavka bolnikov. K udeležbi so v civilni iniciativi Glas ljudstva pozvali vse državljane. Kaj zahtevajo? 1. Vsem… »

Grims vztraja, da je bil porinjen; atipična pljučnica kot neizpodbiten dokaz

Necenzurirano 10.01.2023
Po pričakovanju se je SDS odzvala na ugotovitve policije glede domnevnega napada na poslanca Branka Grimsa pred državnim zborom. Policija je v preiskavi ugotovila, da med napadalcem in žrtvijo, to je poslancem SDS Brankom Grimsem, ni prišlo do… »

Široka podpora za reševanje zdravstva v Ljubljani – bo Janković držal besedo?

Nova 24TV 10.01.2023
Foto: STA “Vložena zahteva za izredno sejo za zagotovitev osebnega zdravnika za vse Ljubljančane. Odlični predlogi. Upam, da bo župan Zoran Janković držal besedo in bo konstruktiven,” je na Twitterju zapisal Aleš Primc. Za sklic izredne seje je… »

Fides preklical stavko, javni zdravstveni sistem bo v sredo deloval normalno

RTV Slovenija 10.01.2023
Mediacija med ministrstvom za zdravje ter Sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Fides, ki jo je vodilo Slovensko zdravniško društvo, je bila uspešna. Fides in ministrstvo sta parafirala dogovor, tako da stavke v sredo ne bo, so sporočili iz Fidesa… »

SO V STRATEŠKI SVET ZA PREHRANO IMENOVALI PREDVSEM PRIVRŽENCE VEGANSTVA? Danes prva seja

Regional 10.01.2023
Člani strateškega sveta za prehrano pri predsedniku vlade Robertu Golobu se bodo sestali na svoji prvi seji. Dogovorili se bodo o delu za pripravo predlogov ukrepov za cenovno dostopno kakovostno in varno hrano, ki bo imela čim manjši negativen vpliv… »

Stavki pacientov in zdravnikov

Gorenjski glas 10.01.2023
Danes prva velika stavka pacientov v Sloveniji, zbor ob 17. uri bo tudi pred zdravstvenima domovoma v Kranju in Kamniku. Za jutri je napovedana stavka zdravnikov. Civilna iniciativa Glas ljudstva: »S stavko bomo hkrati skušali pomagati pacientom brez… »

Še en dvig v javnem sektorju: povišica za funkcionarje v pravosodnem sistemu

Svet24 10.01.2023
Sodniki in drugi pravosodni funkcionarji že več let opozarjajo, da za svoje delo ne dobivajo primernih plač. Premier Robert Golob jim je predstavil predlog o povišanju. Golob je na občnem zboru Slovenskega sodniškega društva napovedal reformo… »

Petra Vlhova ugnala Mikaelo Shiffrin za prvo zmago sezone

Dnevnik 10.01.2023
Na nočnem ženskem slalomu svetovnega pokala v alpskem smučanju v Flachauu sta se Ana Bucik in Neja Dvornik ujeli v past Maura Pinija. Nočni slalomski spektakel svetovnega pokala v alpskem smučanju pod žarometi v Flachauu je upravičil naziv. Tisoče… »

Obsežne preiskave v Sloveniji in Avstriji

Zurnal24 10.01.2023
Gorenjski kriminalisti s pomočjo drugih policijskih enot ter v sodelovanju z avstrijskimi varnostnimi organi od včeraj, ponedeljka, 9. januarja, opravljajo obsežne preiskave v Sloveniji in Avstriji, so danes popoldne sporočili s Policijske uprave… »

Za zdravstvo po meri ljudi, ne kapitala

Primorske 10.01.2023
“Odgovornost za nastale razmere nosi več preteklih vlad, a trenutna vlada je odgovorna, da ukrepa nemudoma. Zdravstvene storitve morajo biti pod enakimi pogoji dostopne vsem pacientom,” je eno od zahtev bolnikov, ki so se danes zbrali na protestnih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem