Arhiv novic 12.01.2023

Z dvigom minimalne plače pomočnice vzgojiteljic spet na ravni minimalca, shod pa odpovedan

Svet24 12.01.2023
Napovedan sobotni protestni shod pomočnikov in pomočnic vzgojiteljic je odpovedan, saj je vlada danes sprejela izhodišča za pogajanja o kolektivni pogodbi s sindikatom Sviz, je potrdil glavni tajnik Sviza Branimir Štrukelj. Dodal je, da gre za… »

Minister Mesec tudi o obveznem 'štempljanju': to boste po novem lahko zahtevali od delodajalca

Slovenske novice 12.01.2023
Ministrstvo je sprejelo tudi sklep o novi minimalni plači. Na današnji novinarski konferenci po seji vlade je spregovoril tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec. Povedal je, da je ministrstvo za delo včeraj, ko… »

Felda: Naša šola je zelo dobra, lahko bi bila še boljša

Delo 12.01.2023
Da je bila predstavitev kandidata za ministra za vzgojo in izobraževanje Darja Felde ustrezna, je glasovalo devet članov odbora, pet jih je bilo proti. Kandidat za ministra za vzgojo in izobraževanje, sicer aktualni državni sekretar na ministrstvu za… »

Umrl je Jeff Beck

Zurnal24 12.01.2023
Legendarni kitarist je bil med drugim tudi kar dvakrat sprejet v Dvorano slavnih rock and rolla. V 79. letu se je poslovil Jeff Beck, ki velja za enega izmed najvplivnejših kitaristov v zgodovini rock glasbe. V Wallingtonu rojeni Jeff je začel ubirati… »

Bratuškova prestala zaslišanje: to bodo njene prve poteze

Slovenske novice 12.01.2023
Razkrila je tudi, kaj bodo njene prioritete, ko bo postala ministrica. Kandidatka za ministrico za infrastrukturo Alenka Bratušek je uspešno prestala zaslišanje pred odborom DZ za infrastrukturo. Da je bila njena predstavitev ustrezna, je glasovalo… »

Slovenci prebili led s prepričljivo zmago nad Savdsko Arabijo

RTV Slovenija 12.01.2023
Slovenski rokometaši so na uvodni tekmi svetovnega prvenstva zlahka s 33:19 premagali Savdsko Arabijo in se praktično že uvrstili v drugi del, saj je težko pričakovati, da bi skromni Arabci presenetili Francijo ali Poljsko. Previdne izjave pred tekmo… »

Nespametno, kaj je počela mladina, a po naključje je bil voznik tudi policist

Slovenske novice 12.01.2023
Policist v prostem času preprečil tatvino, drugi ukrepal proti prometnim prekrškarjem. Policisti so danes poročali o dveh dogodkih, v katerih sta policista na območju Novega mesta ukrepala zunaj službenega časa. Eden je posredoval, ko je opazil tri… »

Izolska marina je s skoraj 800 privezi največja v slovenskem morju

Primorske 12.01.2023
Novi pomol B, ki ima tri krake in 161 priveznih mest, je zgrajen. V izolski marini pravijo, da so zanj še pred koncem lanskega leta dobili uporabno dovoljenje in da ga že tržijo. Po novih privezih povprašujejo predvsem Slovenci in lokalni prebivalci… »

Kandidat za ministra bi spremenil ocenjevanje v osnovnih šolah

24ur 12.01.2023
Na čelu ministrstva za vzgojo in izobraževanje bo, kot kaže, minister, ki bi spremenil način ocenjevanja v šolah. Ocene v osnovnih šolah so problematične in krivične predvsem do nadarjenih otrok, pravi kandidat za ministra Darjo Felda, ki je dobil… »

Bazenar iz pripora nadaljeval s preprodajo mamil; kokain tudi za razvpite Hells Angels

Necenzurirano 12.01.2023
V začetku tedna so gorenjski kriminalisti s pomočjo avstrijskih kolegov razbili hudodelsko družbo skoraj 50 osumljenih, ki so se ukvarjali s preprodajo prepovedanih substanc, trije med njimi tudi s trgovino z orožjem. V začetku tedna so gorenjski… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem