Arhiv novic 13.01.2023

Minimalna plača sto evrov gor, kreditna sposobnost dol: tako kažejo konkretni izračuni

Slovenske novice 13.01.2023
Koliko kredita lahko po novem najame posameznik s povprečno slovensko plačo, koliko par in koliko par z otroki. »Kreditna sposobnost prebivalstva se je zaradi dviga minimalne plače poslabšala,« ugotavlja Združenje bank Slovenije (ZBS). Poudarjajo… »

Najprej ubil mamo, nato pa še sebe

Dnevnik 13.01.2023
Strahotna družinska tragedija je te dni pretresla Radovico pri Metliki. 38-letni Slavko S. je z ostrim predmetom do smrti potolkel svojo 61-letno mamo, nato pa se v garaži obesil. Policisti so pri ogledu kraja dejanja našli tudi dva mrtva psa in mrtvi… »

Kandidat za ministra za okolje, podnebje in energijo Bojan Kumer uspešno prestal zaslišanje pred odborom DZ

Slovenske novice 13.01.2023
Kandidata za ministra so ocenili kot ustreznega. Bojan Kumer je supešno prestal zaslišanje in je kot Maljevec in Jevšek dobil zeleno luč pristojnega odbora. Kandidata za ministra so ocenili kot ustreznega. Odbor DZ za delo, družino, socialne zadeve… »

Tudi v Mariboru in Ljubljani grožnje z bombami v trgovskih centrih

SiolNET 13.01.2023
V Celju, Mariboru in Ljubljani so danes prejeli grožnje z bombami. V vseh mestih naj bi eksplozivna telesa neznanci namestili v trgovskih centrih. Policisti so zaključili pregled dveh nakupovalnih središč v Celju in niso našli eksplozivnih teles, so… »

Dončić se je zapisal v zgodovino in ob tem prejemal tudi namerne udarce #video

SiolNET 13.01.2023
Košarkarski svet spet govori o izjemni predstavi slovenskega košarkarskega virtuoza Luke Dončića. Ob zmagi po dveh podaljških nad LA Lakers je vknjižil 56. trojni dvojček v karieri, zadel trojko za podaljšek, ob tem prejemal udarce in se vpisal v… »

Umrla edina hči legendarnega glasbenika

Slovenske novice 13.01.2023
Na njenem domu so jo našli neodzivno. V starosti 54 let je v četrtek umrla Lisa Marie Presley, pevka in edini otrok legende rock'n'rolla Elvisa Presleyja, je sporočila njena družina. Glede na poročanje medijev naj bi doživela srčni zastoj, na… »

Še dve slovenski blagovni znamki v roke Hrvatom. Usoda zaposlenih ni znana.

SiolNET 13.01.2023
Pivovarna Laško Union je blagovni znamki pijač Sola in Zala prodala slovenski družbi Nika Bev, za katero stoji hrvaško podjetje Stanić Beverages. Kot so danes sporočili iz pivovarne, se bodo tako lažje osredotočili na pivovarsko dejavnost. Obenem… »

Saška Lendero: moje srce je zlomljeno (VIDEO)

Slovenske novice 13.01.2023
Priljubljena pevka in njen mož sta se razšla. Saša Lendero in njen mož Miha Hercog sta preko družbenih omrežij delila novico, da sta se razšla. Slavni par je bil dolga leta eden najbolj zaljubljenih na glasbeno zvezdniški sceni v Sloveniji, njuno… »

Konec februarja bo poskusno začela obratovati sušilnica komunalnega blata na Srminu

Primorske 13.01.2023
Bo sušilnica komunalnega blata, ki jo bodo namestili ob čistilni napravi na Srminu in bo poskusno začela obratovati konec prihodnjega meseca, upravičila pričakovanja? Pojavljajo se namreč pomisleki, saj so v Komunalnem podjetju Logatec napravo… »

Prihaja najbolj izdatno sneženje to zimo, toliko ga bo zapadlo v manj kot 12 urah

Svet24 13.01.2023
Že včeraj smo poročali, da se z začetkom prihodnjega tedna obeta izdatna pošiljka snega, v delih Slovenije tudi do nižin. Agencija RS za okolje (Arso) je zdaj postregla s podrobnejšo napovedjo. Kot so poudarili pri Arsu, so se ciklonska območja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem