Slovenija arhiv novic 16.01.2023

Primož Sturman: Enajst mesecev žitne kave

RTV Slovenija 16.01.2023
Primož Sturman je premišljevalec meje, tudi v literaturi, na kar kaže že naslov prvenca, zbirke sedmih kratkih zgodb Gorica je naša. Naslov je seveda parafraza tistega borbenega in mobilizacijskega gesla z množičnih dogodkov, s katerim so… »

Iščete sneg? To so smučišča, kjer ga boste našli v izobilju. #video

SiolNET 16.01.2023
Kje boste v obdobju, ko so zime vse bolj mile in zelene, našli smučišče, ki vam zagotavlja debelo snežno odejo? Predstavljamo vam pet smučarskih središč v Alpah, kjer z iskanjem kakovostne snežne podlage ne boste imeli težav. Meja sneženja se… »

Nujno obvestilo UKC Ljubljana: urgenca ječi pod obremenitvijo

SiolNET 16.01.2023
Internistična prva pomoč Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana obravnava večje število pacientov s potrebo po kisiku. Na uradnem profilu UKC Ljubljana na družbenem omrežju Facebook so sporočili, da so delo reorganizirali s pripravo dodatnih… »

Dnevni horoskop za torek, 17. januarja 2023

Zurnal24 16.01.2023
Občutljive energije, nakopičene misli in tesen stik s čustvenim doživljanjem se poslavljajo. Pripravite se na optimistično sprejemanje predlogov, saj boste imeli občutek, da se morate premakniti naprej. Poslovno in finančno področje bo od vas… »

Lastnik Šahtarja bo več kot 22 milijonov evrov doniral ukrajinskim žrtvam vojne

RTV Slovenija 16.01.2023
Lastnik Šahtarja iz Donecka Rinat Ahmetov bo več kot 20 milijonov funtov (22,53 milijona evrov) zneska prestopa Mihajla Mudrika podaril za pomoč tistim, ki jih je prizadela vojna v Ukrajini. "Lahko potrdim, da bo Mihajlo Mudrik kariero nadaljeval pri… »

Diskreditacija zdravnikov poteka načrtno – blati jih celo mati poslanke Gibanja Svoboda

Nova 24TV 16.01.2023
Prva z desne Mateja Kožuh Novak, mati poslanke iz Gibanje Svoboda (Foto: STA) Dr. Mateja Kožuh Novak vsake toliko razburi slovensko javnost s svojimi socialističnimi pogledi. Gospa, ki se ima za ugledno zdravnico, a so jo Mladi zdravniki spomnili, da… »

Zmagovalca “Črne liste 2022” sta policija in MNZ zaradi asistiranja MOL pri kanalu C0

Nova 24TV 16.01.2023
Policija pri aretaciji pred gradnjo kanala C0 sploh ni preverjala zakonitosti postopka, temveč je slepo sledila ukazom župana Jankovića. Upravni odbor okoljevarstvene nevladne organizacije Alpe Adria Green (AAG) je na korespondenčni seji, ki je bila v… »

Štiri laži v zvezi, ki vam lahko le škodujejo

Slovenske novice 16.01.2023
Velikokrat se zgodi, da v zvezi lažemo samemu sebi, s tem si na dolgi rok ne delamo prav nobene usluge. Razmerja so lahko čudovita, a vsa žal niso takšna. In kadar se zadeve zapletejo, se mnogi zatekajo k lažem. Samemu sebi. Z njimi se prepričujejo… »

Po desetih letih sta končno dobila otroka: le nekaj ur po porodu so dojenčico poslali na pot, s katere se ni vrnila živa

Slovenske novice 16.01.2023
Novopečena starša Dejan in Jovana sta le nekaj ur po porodu izgubila deklico. Mamica jo je podojila, nato pa so dojenčico zaradi težav z dihanjem poslali na pot. Je bila kriva zdravniška napaka? Dejanu (29) in Jovani Jevremović (27) iz Mačvarnsko… »

Nevladniki zahtevajo zavetišče za rejne živali in strožje kazni za mučenje

Delo 16.01.2023
Nevladne organizacije so na posvetu v državnem zboru predstavile številne predloge za boljšo zaščito živali. Živali v Sloveniji so od spremembe stvarnopravnega zakonika v letu 2020 opredeljene kot čuteča živa bitja, vendar se s tem zanje ni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem