Arhiv novic 26.01.2023

Drastične razmere v zdravstvu: Razjarjeni bolnik fizično napadel osebje celjske bolnišnice

Nova 24TV 26.01.2023
Splošna bolnišnica Celje (Foto: STA) V splošni bolnišnici Celje je prišlo do novega incidenta. V sredo dopoldne je prišlo do napada, v katerem je razjarjeni bolnik poškodoval dve osebi zaposleni v bolnišnici. Eden od zaposlenih jo je odnesel s… »

V ruskih raketnih napadih na Ukrajino ubitih enajst ljudi

Delo 26.01.2023
Tudi v današnjem zadnjem nizu napadov je bilo po navedbah oblasti v Kijevu zadetih več infrastrukturnih objektov. V ruskih napadih z raketami in droni je bilo danes v Ukrajini ubitih najmanj enajst ljudi, prav toliko je bilo ranjenih, je sporočila… »

Vlada zamejila ceno ogrevanja tudi za zdravstvene domove, šole in vrtce

RTV Slovenija 26.01.2023
Vlada je z dopolnitvijo uredbe zamejila ceno ogrevanja tudi za zaščitene odjemalce, ki se ogrevajo iz sistema daljinskega ogrevanja, torej vrtce, šole, zdravstvene domove ipd. Tako kot za zasebne odjemalce je vlada določila tudi najvišjo mogočo ceno… »

Pozor, velika zakonska novost pri rabljenih avtih

Zurnal24 26.01.2023
Ste ravno kupili ali nameravate kupiti rabljen avto? Garancije za rabljene avte ni več, zato pa se bistveno podaljšuje časovno okno, ko mora večje okvare na rabljenem avtu odpraviti prodajalec. S 26. januarjem je začel veljati novi zakon o varstvu… »

Trump se vrača na Facebook: "Javnost ima pravico slišati politike – dobro, slabo in grdo."

RTV Slovenija 26.01.2023
Družba Meta je v sredo sporočila, da bo v prihodnjih tednih obnovila račun nekdanjega predsednika Donalda Trumpa na Facebooku in Instagramu in tako končala dveletni suspenz, ki ga je uvedla po napadu njegovih privržencev na Kapitol 6. januarja 2021… »

Z dveh lokacij so za prebežniki odstranili več kot tono odpadkov

Primorske 26.01.2023
Ob cesti pod Socerbom proti italijanski meji je bilo minuli četrtek še eno od večjih odlagališč odpadkov, ki jih za seboj puščajo migranti. Le nekaj deset metrov od odlagališča smo opazili skupino moških, najbrž prebežnikov, ki so po cesti… »

So v Levici glasovali za protiustaven člen zakona? Kožo jim sedaj rešuje Varuh človekovih pravic!

Nova 24TV 26.01.2023
Poslanec Levice Miha Kordiš in poslnka Gibanja Svoboda Mojca Šetinc Pašek. Vir: STA Poslanci stranke Levica so s svojimi glasovi podprli zakon, ki vsebuje člen, ki je – tudi po njihovem mnenju – ustavno sporen. Je po mnenju aktualne vlade Ustavno… »

Policijo klicali na pomoč, to je pijan počel družinskim članom

Slovenske novice 26.01.2023
Zgodilo se je v zasebnem prostoru. Policiste PP Krško so 20. januarja poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v okolici Krškega, kjer naj bi pijan kršitelj razgrajal in nadlegoval družinske člane. 41-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni… »

Spoštovanje, komunikacija in sodelovanje

Delo 26.01.2023
Vršilka dolžnosti direktorice novega Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije. V nadaljevanju preberite: Združitev Muzeja novejše zgodovine Slovenije (MNZS) z Muzejem slovenske osamosvojitve v nov javni zavod Muzej novejše in sodobne zgodovine… »

Cene vrtcev se bodo dvignile za od 14 do 17 odstotkov, sporočajo mestne občine

RTV Slovenija 26.01.2023
Župani mestnih občin so razpravljali o višjih stroških izvajanja programov vrtcev. Vlada namreč ni odgovorila na njihov poziv, da iz proračuna pokrije stroške povišanj plač. Ker občine nimajo sredstev, se bodo cene vrtcev tako zvišale med 14 in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem