Arhiv novic 29.01.2023

Včeraj in danes več nesreč v gorah

Necenzurirano 29.01.2023
Policija opozarja na zahtevne zimske razmere v gorah, veliko snežnih pasti in na nizke temperature. Zaradi razmer je povečana nevarnost za nesreče in snežne plazove. Ta vikend se je v slovenskih gorah pripetilo več nesreč, ki so terjala… »

V Kranju z ostrim predmetom poškodoval 39-letnika

SiolNET 29.01.2023
V soboto zvečer je v Kranju 45-letnik z ostrim predmetom poškodoval 39-letnika in nato pobegnil. Kranjski policisti so ga kmalu izsledili in ga pridržali. Zoper njega vodijo predkazenski postopek, poškodovanega moškega pa so z reševalnim vozilom… »

Finale OP Avstralije: Đoković v treh nizih do teniške večnosti

Delo 29.01.2023
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je osvojil svoj 10. naslov na OP Avstralije in 22. grand slam v karieri z zmago nad Grkom Stefanosom Cicipasom. Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V… »

Za Emo Klinec v Hinterzartnu jubilejne 20. stopničke

24ur 29.01.2023
Slovenska smučarska skakalka Ema Klinec je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v Hinterzartnu zasedla drugo mesto. Potem ko jo je v soboto premagala le Nemka Katharina Althaus, je morala dan pozneje priznati premoč Norvežanki Anni Odine Stroem, ki je… »

Pod strop Stožic veličastno dvignili legendarno desetko Dušana Hauptmana

RTV Slovenija 29.01.2023
V Stožicah so ob polčasu tekme Lige ABA med Cedevito Olimpijo in Budućnostjo (58:80) pod strop dvignili dres legendarnega košarkarja Dušana Hauptmana s številko 10, ki je s svojimi natančnimi meti za tri točke v ekstazo spravljal navijače… »

Danci prvi trikrat zapored osvojili Mt. Everest

Delo 29.01.2023
Danska je postala prva reprezentanca, ki je osvojila tri zaporedne naslove svetovnega prvaka. Francozom v finalu zmanjkalo moči. Bron v Španijo. Dve kolajni od treh sta na 28. svetovnem prvenstvu v rokometu osvojili reprezentanci, ki sta Slovencem… »

Vinjen in nedovzeten za znake policistov

Necenzurirano 29.01.2023
Ustavil je šele, ko so zapeljali za njim. Slovenskobistriški policisti so nekaj minut po polnoči ustavili voznika avtomobila, za katerega so v postopku ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest je namreč pokazal, da je v litru izdihanega… »

Ogenj zajel hišo v naselju Gornje Pijavško, poškodovane štiri osebe

24ur 29.01.2023
V naselju Gornje Pijavško v občini Krško je zagorelo v stanovanjskem objektu. Poškodovale so se štiri osebe – dve od njih so odpeljali v Urgentni center Brežice. V soboto ob 19.25 je v naselju Gornje Pijavško v občini Krško zagorelo v… »

Ali Avstrija pričakuje raketne napade?

Zurnal24 29.01.2023
V poročilu avstrijskega obrambnega ministrstva je navedeno, da raketnih napadov na Evropo "ni mogoče izključiti". Avstrijska radiotelevizija ORF poroča, da avstrijska obrambna ministrica iz vrst Ljudske stranke (ÖVP) Klaudia Tanner meni, da so… »

'NADELAN' ZAPELJAL NA NASPROTNO STRAN CESTE: Oplazil štiri pešce, ki so v koloni hodili po bankini

Regional 29.01.2023
V soboto ponoči se je na cesti od Ljubljane proti Litiji pri Spodnjem Hotiču zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznik osebnega vozila in štirje pešci. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik zapeljal na nasprotno stran ceste in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem