Slovenija arhiv novic 30.01.2023

Dolžni smo se spominjati

Slovenske novice 30.01.2023
V Mariboru je ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta potekala spominska slovesnost. »Zapolniti moramo praznino, ki jo je za seboj pustilo šest milijonov odvzetih življenj. To je naša dolžnost, naša odgovornost do tistih, ki so izgubili… »

Nacionalist, anarholiberal, državnik

Delo 30.01.2023
Ob stoletnici rojstva Franceta Bučarja se obetata znanstveni simpozij in knjiga. V članku lahko preberete: Drugega februarja 1923 se je v Bohinjski Bistrici rodil France Bučar. Poslovil se je leta 2015, ob koncu 20. stoletja pa je v slovenskem prostoru… »

Zormanovim fantom se odpirajo olimpijska vrata

Delo 30.01.2023
Danska dinastija zasenčila Les Experts, svetovno prvenstvo se je razpletlo ugodno tudi za slovensko reprezentanco. Kako do Pariza 2024? V nadaljevanju preberite: Ker nima hribov (najvišji vrh je na 171 m.n.v.) in je tudi snega bolj malo, Danska za… »

V Beogradu si ne želi zabave, ker jih je bilo dovolj

Delo 30.01.2023
Tudi pri svojih 35 letih je srbski zvezdnik na najvišji ravni pripravljenosti. Navdušen nad podporo otrok pred štadionom. V nadaljevanju preberite: Zdaj spet vodilni teniški igralec na svetu Novak Đoković je ob 10. naslovu zmagovalca odprtega… »

Špansko sodišče za napadalca z mačeto odredilo pripor zaradi terorizma

Delo 30.01.2023
25-letni Jasin Kanza bo v priporu zaradi suma, da je izvedel »umor v teroristične namene,« je v sporočilu za javnost navedlo sodišče v Madridu. Špansko sodišče je za Maročana, obtoženega, da je prejšnji teden z mačeto vdrl v dve cerkvi v… »

Rockerica iz Rumenega mačka zabrenkala za zgodovino

Delo 30.01.2023
Mladinska svetovna prvakinja po češkem podvigu nova hrvaška junakinja belih strmin. V nadaljevanju preberite: Hrvaški športniki z nogometom znajo po zemlji, v in na vodi z vaterpolom, veslanjem in jadranjem, z metalko diska Sandro Perković tudi po… »

Sodnik v Angliji pokazal okrogel rdeči karton! Zakaj? Tu je pojasnilo

Zurnal24 30.01.2023
Nogometni svet je pretresla scena iz slovitega angleškega FA pokala, ko je glavni sodnik tekme med Wrexhamom in Sheffield Unitedom pokazal nogometašu okrogli rdeči karton! Odkar so bili prvič uporabljeni na svetovnem nogometnem prvenstvu v Mehiki leta… »

Ena znamka smučarskih čevljev ustreza le 15 odstotkov smučarjem

RTV Slovenija 30.01.2023
Smučarski čevlji so morda celo najpomembnejši del smučarske opreme. Vsaj za tekmovalce, a tudi rekreativni smučarji bi morali poznati nekaj pravil, da se smučanje ne bo spremenilo v – mučenje. Za nakup pancerjev si je treba vzeti čas, nakup… »

Navijačica šokirala italijanskega novinarja, ko mu je pokazala ... #video

SiolNET 30.01.2023
Italijanskemu novinarju Tancrediju Palmeriju se je med poročanjem v živo zgodil nenavaden incident, ko je do njega pristopila strastna navijačica nogometnega kluba Hearts iz Edinburgha. Non c’è niente da vedere. Solo una biondina scozzese che mentre… »

Po slavni japonski umetnici ustvarili robota in napihljivo lutko #video

SiolNET 30.01.2023
Na ulicah Pariza, Londona, New Yorka in Tokia so v izložbe razstavili človeku podobne robote, ki so videti kot japonska avantgardna umetnica Jajoi Kusama. 93-letnica, ki jo imenujejo tudi princesa pik, letos že drugič sodeluje s svetovno znano znamko… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem