Svet arhiv novic 31.01.2023

Čečeni naj bi posilili "Putinovo" novinarko

Necenzurirano 31.01.2023
Ukrajinski mediji poročajo, da so v Melitopolu, ki je v ruskih rokah, posilili novinarko Olgo Zenkovo. Olga Zenkova velja za novinarko, ki je zelo naklonjena ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu. V Melitopol, ki so ga ruske sile zavzele že marca lani… »

Množični protesti v Franciji: delo so prekinili zaposleni v javnem prometu, zdravstvu in šolstvu

SiolNET 31.01.2023
V številnih francoskih mestih danes spet potekajo protesti proti načrtovani pokojninski reformi in stavke. Delo so med drugim prekinili zaposleni v javnem prometu, zdravstvu in šolstvu. Oblasti po neuradnih informacijah pričakujejo skupno 1,2 milijona… »

ECB: Ob višjih stroških manj zanimanja za posojila

Primorske 31.01.2023
Gospodinjstva in podjetja se soočajo z višjimi stroški posojil, tudi gospodarski obeti so slabši, kot so bili. Posledično je manj zanimanja za kredite, je danes objavila Evropska centralna banka (ECB). Po njenih podatkih je v zadnjem četrtletju lani… »

Iranski par zaradi plesa na trgu v Teheranu obsojen na deset let zapora

RTV Slovenija 31.01.2023
Mlad par je bil v Iranu obsojen na deset let zapora, potem ko je po spletu zaokrožil videoposnetek njunega plesa pred stolpom Azadi v Teheranu. Plesni par naj bi bil obsojen spodbujanja korupcije, prostitucije in oviranja nacionalne varnosti. 21-letno… »

Evropa medije rešuje z javnimi sredstvi in davčnimi odpustki

SiolNET 31.01.2023
Tiskani mediji nimajo težav s preživetjem samo v Sloveniji, ampak se s podobnimi težavami zaradi upadanja branosti, podražitev energentov in papirja, pa tudi vse dražje in nerentabilne distribucije soočajo tudi drugod v Evropi. A se tudi drugod v… »

Kje najdemo najbolj nenavadne državne meje? #video

SiolNET 31.01.2023
Poiskali smo pet najzanimivejših državnih mej, ki si jih lahko pogledate v zgornjem videu. Med njimi je tudi meja med Slovenijo in eno od naših sosednjih držav. Med deset najnenavadnejših mej spadajo še tista med Italijo in Švico v Alpah ter meja… »

Poročilo: Leta 2022 je bilo zaradi vere umorjenih 5621 kristjanov

Nova 24TV 31.01.2023
Foto: zajetje zaslona/catholicnewsagency.com Preganjanje kristjanov se je leta 2022 močno razmahnilo po vsem svetu, razkriva Open Doors v svojem na novo izdanem svetovnem opazovalnem seznamu 2023. Vsak dan je po svetu zaradi vere umorjenih 13 kristjanov… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem