Arhiv novic 20.05.2023

Enote Wagner naj bi zavzele Bahmut, v Kijevu to zanikali #vŽivo

SiolNET 20.05.2023
Vodja ruske najemniške vojaške skupine Wagner Jevgenij Prigožin je danes sporočil, da so njegove enote zavzele mesto Bahmut na vzhodu Ukrajine, kjer spopadi trajajo od lanskega poletja. V Kijevu so navedbe zanikali in sporočili, da se boji… »

Na Hrvaškem našli ostanke letala, ki je vzletelo iz Maribora

SiolNET 20.05.2023
Na Hrvaškem so po večurni iskalni operaciji, v kateri je ob podpori vojaškega helikopterja sodelovalo okoli 120 oseb, zvečer našli ostanke športnega motornega letala Cirrus 20, ki je sredi dneva med letom iz Maribora v Pulj izginilo z radarja. Ekipa… »

Rožnata majica zamenjala lastnika, vendar mož v rožnatem ni Roglič

Delo 20.05.2023
Etapa, na kateri je bilo Rogliču pomembno samo preživetje. Nico Denz in Bruno Armirail sta postala posebna junaka letošnjega Gira! Etapa, kakršne si ne želimo niti navijači, kaj šele kolesarji. Samo na štartu so bili suhi, potem pa vseskozi… »

Poziv Pekingu, da pritisne na Rusijo in pripomore h koncu vojne

Delo 20.05.2023
Voditelji potrdili skupno zavezo o jedrski razorožitvi in se zavzeli za zmanjšanje gospodarske odvisnosti od Kitajske. Skupina sedmih gospodarsko najbolj razvitih držav se je v skupni izjavi na vrhu v Hirošimi na Japonskem prvič zavezala k jedrski… »

Ministrstvo za finance: "Gre za tehnični rebalans"; opozicija do predloga ostaja kritična

RTV Slovenija 20.05.2023
Odbor za finance je obravnaval predlog rebalansa državnega proračuna, s katerim se primanjkljaj zmanjšuje za 376 milijonov evrov. Na vladni strani pojasnjujejo, da je rebalans potreben predvsem zaradi reorganizacije, opozicija pa je do predloga… »

Salonit bi kuril bistveno več

Primorske 20.05.2023
V Salonitu se izvaja inšpekcijski nadzor, ki bo preveril tudi meritve temperatur pri sežigu odpadkov. Salonit je obljubil, da jih bosta agencija za okolje in občina dobili včeraj. Predsednik uprave Tomaž Vuk pa je potrdil, da so dali vlogo za… »

Darko Jorgić gladko do zmage na uvodu SP

Dnevnik 20.05.2023
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je uspešno začel nastope na svetovnem prvenstvu v Durbanu. Štiriindvajsetletni Hrastničan je leto dni starejšega Argentinca Horacia Cifuentesa premagal s 4:1 (-9, 3, 11, 10, 6). Jorgić… »

Kam je izginila gospa Antonija z Vrhnike?

Necenzurirano 20.05.2023
Svojci že tri dni pogrešajo 58-letno Antonijo Samotorčan. Policisti Policijske postaje Vrhnika so bili obveščeni, da svojci od 17. maja pogrešajo 58-letno Antonijo Samotorčan z Vrhnike. Antonija je visoka okoli 160 centimetrov, ima kratke svetlo… »

Mura zaprla Kopru vrata v Evropo, velika fešta ob naslovu Olimpije (FOTO)

Zurnal24 20.05.2023
Nogometaši Maribora in Brava so se v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0), medtem ko so Celjani v gosteh premagali Olimpijo z 2:0 (1:0) in potrdili drugo mesto v prvenstvu. V boju za Evropo so Domžale doma… »

Olimpija dvignila pokal, Celje po dvojčku Matka podprvak, drama za Evropo Domžalam

RTV Slovenija 20.05.2023
Celje je v zadnjem krogu Prve lige ugnalo Olimpijo (0:2) in si zagotovilo 2. mesto. Tretji Maribor je remiziral z Bravom (1:1). 4. mesta in Evrope se kljub porazu proti Radomljam veselijo Domžale (1:0). Končale so pred Muro, ki je zmagala v Kopru (1:2)… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem