Arhiv novic 25.05.2023

Odzivi na Rogličev napad: "Na trenutke je bil preveč ..."

Zurnal24 pred 2 dnevoma
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je po 18. etapi Gira v skupnem seštevku pridobil eno mest in je zdaj drugi. Še vedno vodi Geraint Thomas. Velik del posla pri Rogličevem napadu na rožnato majico Gerainta Thomasa in… »

VLADA POTRDILA: Vinjete bodo dražje!

Regional pred 3 dnevi
Vlada je danes na predlog Darsa sprejela uredbo o cestninskih cestah in cestnini, ki s 15. junijem cene elektronskih vinjet za vozila zvišuje za 6,8 odstotka. Kot je na novinarski konferenci dejala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek, bo Dars s… »

V zameno za obremenitve, ki jih povzroča Poček, bodo sofinancirali popravilo cest

Primorske pred 3 dnevi
Ministrstvo za obrambo bo Občini Postojna kot nekakšno nadomestilo za uporabo vojaške infrastrukture na njenem območju za leti 2022 in 2023 plačalo do 400.000 evrov. Občina jih bo namenila za obnovo predvidoma osmih odsekov občinskih cest, ki so v… »

Slovenija ostala brez 270 kilogramov kokaina

Delo pred 2 dnevoma
Na Malti so prestregli v koprsko luko namenjen zabojnik banan v katerem je bilo tudi več kot četrt tone kokaina. Malteške oblasti so v pristanišču Freeport na vzhodu države prestregle pošiljko banan iz Ekvadorja, namenjeno v koprsko pristanišče… »

Konec tedna na cestah dodatna gneča in zastoji

Dnevnik pred 2 dnevoma
Zlasti v smeri Hrvaške (in nazaj) bo od petka do ponedeljka na slovenskih cestah zelo gost promet, na Darsu pričakujejo zastoje. Zaradi tega se bo podaljšal potovalni čas, ki ga dodatno podaljšujejo nesreče. Letos se jih je ob koncih tedna pripetilo… »

Slabe novice iz Nemčije

SiolNET pred 2 dnevoma
Po zadnjih statističnih izračunih je nemško gospodarstvo zdrsnilo v recesijo, in sicer zaradi padajoče potrošnje. V ozadju manjše potrošnje je inflacija, ki potrošnike odvrača od nakupov. Po napovedih naj bi nemško gospodarstvo do konca leta… »

Vlaki naj bi po drugem tiru začeli voziti v prvi polovici leta 2026

Dnevnik pred 2 dnevoma
Vlada je potrdila spremenjen investicijski program za drugi tir Divača-Koper, po katerem se bo projekt zaključil konec 2025, ocenjena vrednost projekta pa je nekaj nad 1,1 milijarde evrov. "Vlaki bodo po tem tiru v prvi polovici 2026 vozili na podlagi… »

Kiti ubijalci udarili ob španski obali

Necenzurirano pred 2 dnevoma
Ob obali južne Španije so danes zabeležili nov napad kitov ubijalcev na plovilo. Tarča je bila jadrnica, ki je v napadu utrpela hude poškodbe. V Atlantskem oceanu ob obalah Španije in Portugalske so letos zabeležili že več deset napadov kitov… »

47-letni Mitja Orešek spoznal kazen za umor partnerice Štefanie

Necenzurirano pred 2 dnevoma
Zaključilo se je sojenje zoper Mitjo Oreška, ki ga je bremenil očitek umora 20 let mlajše zunajzakonske partnerice Štefanie T. Na okrožnem sodišču v Murski Soboti se je s sodbo zaključilo sojenje za umor, ki se je zgodil 10. septembra lani… »

Lukašenko: Rusija je začela premeščati jedrsko orožje v Belorusijo

RTV Slovenija pred 2 dnevoma
Rusija je začela premeščati jedrsko orožje v Belorusijo, je sporočil beloruski predsednik Aleksander Lukašenko. Rusija, ki je namestitev jedrskega orožja v sosednji državi napovedala marca, navedb za zdaj ni komentirala. "Premeščanje jedrskih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem