Arhiv novic 14.11.2023

Zaposleni na sedmih upravnih enotah bodo jutri stavkali

SiolNET pred 25 dnevi
Na Upravnih enotah Maribor, Ruše, Ptuj, Novo mesto, Litija, Jesenice in Ljubljana bo jutri potekala celodnevna stavka, poroča spletni portal Večer. V času stavke, ki bo trajala od 8. do 19. ure, bodo strankam zagotavljali najnujnejše storitve v… »

Izrael zasedel sedež vlade Hamasa

SiolNET pred 25 dnevi
Izraelska vojska, ki nadaljuje zračne in kopenske napade na območju Gaze, je po lastnih navedbah danes v mestu Gaza zasedla parlament in poslopja drugih institucij skrajnega palestinskega gibanja Hamas, ki nadzira območje Gaze, poroča francoska… »

»Policija ne more biti organ, kjer bi se politika igrala, odstavljala ali postavljala«

Mladina pred 25 dnevi
Minister Poklukar v pričanju pred preiskovalno komisijo zanikal politične pritiske na policijo. Pred preiskovalno komisijo DZ, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v policijo, je pričal tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Zanikal… »

PODALJŠANJE NADZORA NA JUŽNI MEJI? Letos 368 prijetih tihotapcev ilegalnih migrantov

Regional pred 25 dnevi
Policija je podala predlog, da država začasni notranji nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko s ponedeljkom podaljša še za 20 dni, je na novinarski konferenci povedal direktor uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Marko… »

Robert Golob in Giorgia Meloni: Korak naprej za manjšino

Delo pred 24 dnevi
Nadzor na meji med državama do nadaljnjega ostaja. Slovencem v Italiji obljuba finančne podpore in zastopstva na deželni ravni. Predsednik vlade Robert Golob se je včeraj prvič mudil na dvostranskem srečanju pri kolegici Giorgii Meloni v Rimu… »

Učenci OŠ Rače v petkovem kosilu naleteli na črve

RTV Slovenija pred 25 dnevi
Nekateri učenci OŠ Rače so v petek v mlincih martinovega kosila našli "črve", najverjetneje gosenice kuhinjskega molja. Zaradi dogodka je bila podana prijava inšpekcijskim službam. Kot poroča Večer, je šola starše obvestila o pripetljaju in se… »

Tihotapca migrantov je BMW pustil na cedilu

Necenzurirano pred 25 dnevi
V torek zvečer je po dolenjski avtocesti divjal voznik BMW-ja italijanskih registrskih oznak. Policisti so ga opazili, kako nezanesljivo vozi med Čatežem ob Savi in Drnovim, zato so ga ustavljali, a se je požvižgal na ukaz. Pospešil je do hitrosti… »

Med predlogi tudi najemne pogodbe za vsaj tri leta

Dnevnik pred 24 dnevi
Na področju stanovanjske politike je poleg gradnje javnih najemnih stanovanj v načrtu tudi ureditev najemnega trga. Med predvidenimi zakonskimi ukrepi, ki naj bi bili nared naslednje leto, so večji nadzor najema na črno, najemne pogodbe za vsaj tri… »

Vlada na mejo pošilja dodatne policiste

SiolNET pred 24 dnevi
Vlada je na današnji seji odbora za državno ureditev in javne zadeve sklenila, da zaradi odsotnosti večjega števila aktivnih policistov in zaradi zavarovanja državne meje do konca leta vpokliče pomožne policiste, so sporočili po seji odbora. Kot… »

Akutna kriza zaupanja v stranke

Delo pred 25 dnevi
Njihov delež je od začetka mandata Golobove vlade občutno zrasel, mednje so se v največji meri preselili volivci Svobode. V nadaljevanju preberite: Novembrska meritev javnega mnenja, ki jo za Delo pripravlja Mediana, je prinesla tudi rekordno rast… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem