Arhiv novic 07.02.2024

GOLOB IN SD SO SI ODGOVORILI NA VPRAŠANJE, ALI ŠE ŽELIJO DELATI SKUPAJ: Takšen je odgovor

Regional 07.02.2024
Na sestanku med premierjem Robertom Golobom in SD so si odgovorili na vprašanje, ali še želijo delati skupaj naprej. "In odgovor je da," je po koncu sestanka dejala predsednica SD Tanja Fajon. Premier pa se po njenih besedah strinja tudi, da po odhodu… »

Sestanek ministrstva za pravosodje s sodniki o uresničitvi ustavne odločbe brez sklepov

Dnevnik 07.02.2024
Sestanek ministrstva za pravosodje s sodniki o uresničitvi ustavne odločbe glede sodniških plač je minil brez sklepov. Pričakovali so konkretne predloge, a od ministrice Dominike Švarc Pipan in vlade niso izvedeli nič novega, je pojasnil član… »

Dončić o tem, kdo ponoči menja plenice

Zurnal24 07.02.2024
Najboljši strelec lige NBA je po gostovanju v New Yorku odgovarjal na vprašanja slovenskih novinarjev. Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić z Dallas Mavericks v ligi NBA dvakrat gostuje v New Yorku. Na prvi tekmi je z odlično predstavo s… »

Turški delavci na drugem tiru bodo 15. februarja stavkali, ministrstvo za delo zahteve turških delavcev podpira

Dnevnik 07.02.2024
Delavci štirih turških izvajalcev del med drugim zahtevajo plačilo vseh nadur in dvig osnovnih plač za 30 odstotkov, so sporočili iz Sindikata delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije. Stavkati bodo začeli 15. februarja na delovnih mestih na… »

Podrobnosti akcije, v kateri so dobili Kristjana Kamenika s kilogramom kokaina; na šoli v Logatcu našli dokaze, ne pa tudi…

Dnevnik 07.02.2024
Slovenijo so prvega februarja preplavili kriminalisti in pripadniki posebne ter specialne enote, ki so razbili kriminalno združbo, ki naj bi se ukvarjala s trgovino z mamili. V sklepni akciji je sodelovalo 250 kriminalistov in policistov. Akcija je… »

"Umetniki so z imaginacijo sposobni posvetiti v notranjost stvari, ljudi in dejstev"

RTV Slovenija 07.02.2024
"Slovenija je med redkimi državami, ki je kulturi in umetnosti posvetila državni praznik in ga poimenovala po svojem največjem pesniku," je na Prešernovi proslavi v uvodu poudaril predsednik UO-ja Prešernovega sklada Jožef Muhovič. Vsakoletna… »

Štrukelj: Vrtec ne more biti silos oziroma kolhoz

Delo 07.02.2024
Sviz zbira podpise proti združitvi ljubljanskih vrtcev. Opozarjajo, da je Barbara Novinec, ki je predvidena za direktorico, skušala vplivati na podpisovanje. Mestna občina Ljubljana (MOL) nadaljuje z združitvijo vseh 23 ljubljanskih vrtcev, kjer je v… »

Netanjahu zavrnil predlog premirja s Hamasom in napovedal popolno zmago v Gazi

RTV Slovenija 07.02.2024
Izraelski premier Benjamin Netanjahu je dejal, da je popolna zmaga v Gazi mogoča v nekaj mesecih, ob tem pa zavrnil zadnjo pobudo Hamasa za premirje, s katerim bi zagotovili izpustitev izraelskih talcev. Netanjahu je ponovil svojo že večkrat izrečeno… »

Konec tedna kisel, v ponedeljek spuščanje meje sneženja

Zurnal24 07.02.2024
Danes ponekod že padavine. Danes bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, občasno bo lahko rosilo ali rahlo deževalo, napoedujejo vremenoslovci na Arsu. Drugod bo še deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature… »

Pogrešanega pohodnika našli mrtvega nad Kamniško Bistrico

RTV Slovenija 07.02.2024
V reševalni akciji so našli pogrešanega 45-letnega madžarskega pohodnika, ki je na območju Jurjevca nad Kamniško Bistrico nesrečno padel in umrl. S PU-ja Kranj so sporočili, da so reševalno akcijo izvajali skupaj z Gorsko reševalno zvezo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem