Arhiv novic 08.02.2024

ČEFERIN NE BO VEČ KANDIDIRAL: "Utrujen sem po dveh vojnah z nesmiselno superligo"

Regional 08.02.2024
Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, kar bi mu potencialno dovolilo novo kandidaturo na kongresu 2027, razkril, da čez… »

Strokovnjak: "Leta 2023 je dinamika oceanov preprosto pobesnela"

Zurnal24 08.02.2024
Zemlja prvič preživela 12 mesecev s temperaturami nad mejo 1,5 stopinje Celzija. Zemlja je prvič v zgodovini preživela 12 mesecev s temperaturami, ki so bile za 1,5 stopinje Celzija višje kot v predindustrijskem obdobju, je danes sporočila služba… »

Zelenski zamenjal vojaški vrh in napovedal spremembo bojne taktike

RTV Slovenija 08.02.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napovedal, da je čas za menjave v vrhu ukrajinske vojske, in za novega vrhovnega poveljnika imenoval poveljnika kopenskih sil Oleksandra Sirskega. Predtem se je Zelenski srečal z dozdajšnjim vrhovnim… »

Asta Vrečko / »Ne pozabimo na vrednost kulture in umetnosti vsak dan, skozi celo leto«

Mladina 08.02.2024
Ministrica za kulturo Asta Vrečko je ob slovenskem kulturnem prazniku povedala, da nam kultura in umetnost "omogočata, da se povezujemo z drugimi in izražamo svoje ideje in stališča" Ministrica za kulturo Asta Vrečko je v video nagovoru ob… »

Benjamin Netanjahu je brez vojne politično truplo

Delo 08.02.2024
Blinken je izraelske oblasti pozval k zadržanosti, obenem pa še ni zavrgel upanja, da je dogovor o malo daljši prekinitvi ognja v Gazi vendarle še mogoč. Kljub temu da je predsednik izraelske vlade Benjamin Netanjahu v sredo zvečer zavrnil možnost… »

KAM JO MAHNITI NA 8. FEBRUAR? Številne prireditve in brezplačni obiski kulturnih ustanov

Regional 08.02.2024
Na današnji slovenski kulturni praznik, Prešernov dan, bodo po državi potekale večje in manjše prireditve. Številne kulturne ustanove bodo danes za obiskovalce brezplačno odprle svoja vrata. Osrednja prireditev ob kulturnem prazniku bo… »

Letalo na poti iz Ljubljane v Luxembourg moralo zasilno pristati

Zurnal24 08.02.2024
Počilo je steklo v pilotki kabini. Letalo luksemburške družbe Luxair je moralo zaradi počenega stekla na oknu pilotske kabine v nedeljo zasilno pristati v Münchnu, so danes sporočili z letališča v Münchnu. Letalo je bilo na poti iz Ljubljane v… »

V EU dogovor, ki se tiče tudi vaših zob

Zurnal24 08.02.2024
Strupena kemikalija, ki ogroža zdravje ljudi in okolje. V Evropski uniji bosta od začetka prihodnjega leta prepovedana uporaba in izvoz amalgamskih oziroma črnih zobnih zalivk, predvideva danes doseženi politični dogovor evropskih poslancev in držav… »

Pirc Musar v Sarajevu izrazila zavezo Slovenije za vključitev BiH-a v evropsko družino

RTV Slovenija 08.02.2024
Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je uradni obisk v Bosni in Hercegovini začela na srečanju s člani predsedstva BiH-a. V ospredju obiska je evropska pot BiH-a, za katero si Slovenija močno prizadeva. Predsednica se bo zvečer… »

Neverjetni posnetki z Islandije, to je šele začetek

Zurnal24 08.02.2024
Na polotoku Reykjanes na jugozahodu Islandije je danes izbruhnil vulkan. To je že tretji izbruh, ki je prizadel območje, od decembra. Razpoka, iz katere uhaja lava, je dolga približno tri kilometre, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Davi okoli… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem