Arhiv novic 10.02.2024

IZJEMEN SKOK: Lovro Kos do prve zmage v svetovnem pokalu

Regional 10.02.2024
Slovenski smučarski skakalec Lovro Kos (278,9) je zmagal na prvi tekmi za svetovni pokal v Lake Placidu v ZDA in prvič slavil v pokalu. Drugi je bil Japonec Ryoyu Kobayashi (278,1), tretji Norvežan Marius Lindvik (277,8). Do točk je prišel še Domen… »

Nova zmaga za Gut-Behrami

Dnevnik 10.02.2024
Švicarka Lara Gut-Behrami je zmagovalka veleslaloma za svetovni pokal v Soldeuu. Deveta po prvi vožnji se je v finalu pognala na vrh razpredelnice. Z zmago je ob odsotnosti Američanke Mikaele Shiffrin prevzela vodstvo v seštevku zime. Točke sta… »

Madžarska predsednica odstopila zaradi sporne pomilostitve

Dnevnik 10.02.2024
Madžarska predsednica Katalin Novak, ki se je znašla pod plazom kritik zaradi sporne pomilostitve, je danes odstopila, poročajo tuje tiskovne agencije. V Budimpešti je v petek več kot tisoč protestnikov zahtevalo njen odstop, ker je aprila lani… »

ZDRAVNIKI OGORČENI: Bo morala "prva medicinska sestra" zaradi svojih izjav odstopiti?

Regional 10.02.2024
Izjava predsednice zbornice zdravstvene in babiške nege Monike Ažman o "netimskih" študentih medicine razburja zdravnike. V sindikatu zdravnikov družinske medicine in zdravniški zbornici so ogorčeni, v slednji pričakujejo tudi opravičilo in njen… »

INTERPELACIJO VLADE PODPIRA SKORAJ POLOVICA: Kaj so razlogi?

Regional 10.02.2024
Da je interpelacija vlade Roberta Goloba upravičena, meni 44,3 odstotka vprašanih v anketi, ki jo je za časnik Delo izvedla Mediana. Takšno mnenje deli tudi 32 odstotkov podpornikov SD. Napoved interpelacije celotne vlade medtem kot neupravičeno vidi… »

Prebivalci Gaze se hranijo z živalsko krmo. V Rafi vse večja panika pred izraelsko invazijo.

RTV Slovenija 10.02.2024
Izraelske sile so okrepile napade na Rafo na jugu Gaze, kjer je ujetih več kot milijon ljudi, ki se spopadajo z lakoto in boleznimi. "Zelo smo zaskrbljeni zaradi usode civilistov," je dejal tiskovni predstavnik ZN-a Stephane Dujarric. "V Rafi je čutiti… »

V prometni nesreči umrl hrvaški olimpijec

Zurnal24 10.02.2024
V hudi prometni nesreči v predoru na Reki sta sinoči umrli dve osebi. Ena od njiju je bil Antonio Rački. V reškem predoru Pećine sta v petek okoli 21.40 trčila osebno in tovorno vozilo. Nesreča se je zgodila, ko je 19-letni voznik avta znamke MINI… »

Spremembe zakona v veljavi: volilno pravico imajo odslej tudi osebe pod skrbništvom

RTV Slovenija 10.02.2024
Veljati je začela novela zakona o volitvah v DZ, ki pravico voliti in biti voljen omogoča polnoletnim, ki so zaradi intelektualnih in psihosocialnih ovir pod skrbništvom. Prav tako uvaja pravico do pomočnika, ki lahko tem volivcem pomaga na volišču… »

Ambulante bodo zaprte, operacij manj

Delo 10.02.2024
Umik soglasij za čezmerno nadurno delo in prepoved dela drugje bosta zelo okrnila dostop do zdravnikov. Slovensko javno zdravstvo brez nadurnega dela zdravnikov ne more delovati v sedanjih okvirih; zdravnikov je premalo, da bi lahko zapolnili vsa delovna… »

DANES V ITALIJI DAN SPOMINA: Meloni položila venec k spomeniku žrtvam povojnih pobojev v Bazovici

Regional 10.02.2024
Predsednica italijanske vlade Giorgia Meloni je danes ob italijanskem dnevu spomina na povojne poboje in eksodus Italijanov iz Istre, Reke in Dalmacije položila venec k spomeniku pri nekdanji fojbi v Bazovici. Dan spomina danes obeležujejo s… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem