Arhiv novic 11.02.2024

Pred Lovrom Kosom zgolj Stefan Kraft, a tudi on za las

Delo 11.02.2024
Slovenski skakalni adut še na drugi tekmi svetovnega pokala zapovrstjo na zmagovalnem odru. Slovenski smučarski skakalec Lovro Kos je tudi na drugi tekmi v olimpijskem Lake Placidu stopil na zmagovalni oder. Sobotni zmagi, prvi v karieri, je dodal drugo… »

Med Volčjim Potokom in Radomljami trčil v ograjo ob objektu

Domžalec 11.02.2024
V petek, 9. februarja 2024, okoli 9. ure dopoldne se je na Prešernovi cesti med Volčjim Potokom in Radomljami zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila. Iz Policijske uprave Ljubljana so nam sporočili, da so bili v… »

Operaterji številke 112 napovedali stavko

Delo 11.02.2024
Razlog za stavko je zastoj v pogajanjih z vlado o nujni prenovi plačnega sistema. Operaterji številke 112 so ob mednarodnem dnevu številke za klic v sili 112 napovedali stavko, ki se bo začela 19. februarja ob 8. uri, so sporočili iz Sindikata… »

Trump bi "spodbujal" Rusijo, da napade članice Nata, ki ne prispevajo dovolj v obrambni proračun

RTV Slovenija 11.02.2024
Donald Trump je na predvolilnem zborovanju v Južni Karolini dejal, da bi "spodbujal" Rusijo, da napade katero koli od ameriških Natovih zaveznic, ki ne izpolnjuje svojih finančnih obvez. Iz Evrope se vrstijo kritični odzivi na Trumpove izjave. Bela… »

Višje ocene Kraftu prinesle zmago pred Kosom

Zurnal24 11.02.2024
Slovenski skakalec Lovro Kos se je še drugič v dveh dneh zavihtel na stopničke. Lovro Kos je dobil prvo posamično tekmo v Laku Placidu, dan kasneje pa je po prvi seriji zasedel drugo mesto. Za vodilnim Stefanom Kraftom je zaostal za 3,1 točke. Tretji… »

Zelenski za novega poveljnika kopenskih sil imenoval namestnika obrambnega ministra Pavliuka

RTV Slovenija 11.02.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je za novega poveljnika kopenskih sil imenoval Oleksandra Pavliuka, dozdajšnjega namestnika obrambnega ministra. General Pavliuk bo tako na tem mestu zamenjal generala Oleksandra Sirskega, ki ga je Zelenski ta… »

Luko Dončića na tekmi prvič spremljala mala Gabriela

RTV Slovenija 11.02.2024
Luka Dončić je imel na sobotni tekmi v Ligi NBA, kjer je njegova ekipa Dallas Mavericks visoko premagala Oklahomo City, posebno podporo: prvič je bila na tekmi njegova prvorojenka Gabriela. Dobro razpoloženi slovenski košarkar, ki je na tekmi… »

Nov odličen rezultat Dvornikove, Hrvatica navdušila z drugim mestom

Zurnal24 11.02.2024
Švedska zmaga v Andori, najboljša Slovenka Dvornikova na 12. mestu. Švedinja Anna Swenn Larsson je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Soldeuu v Andori. To je druga karierna zmaga za Švedinjo. Neja Dvornik je bila najboljša… »

BLOUDKOVE NAGRADE ZA 2023: Kdo so prejemniki najvišjih državnih priznanj za šport?

Regional 11.02.2024
Bloudkove nagrade za leto 2023 so danes prejeli smučarski skakalec Anže Lanišek za vrhunski mednarodni športni dosežek, trojica pa za življenjsko delo v športu, to so Janez Penca, Vojko Orel in Franc Ekar. Poleg štirih nagrad je odbor podelil tudi… »

Slalom v Banskem odpovedan, v Andori do točk Dvornikova in Slokarjeva

Delo 11.02.2024
Po 31 smučarjih so prireditelji moški slalom v Banskem zaradi vetra, dežja in snega odpovedali. V Andori v finalu slaloma Dvornikova, Bucikova in Slokarjeva. Alpski smučarji so se po včerajšnjem veleslalomu, ki ga je dobil Marco Odermatt, Žan… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem