Slovenija arhiv novic 22.04.2024

V Gibanju Svoboda razkrili kandidatno listo za evropske volitve, na vrhu presenečenje

Dnevnik pred 27 dnevi
Svet Gibanja Svoboda je danes potrdil kandidatno listo za evropske volitve, ki bodo potekale od četrtka, 6. junija, do nedelje, 9. junija. Nosilka liste je sedanja evropska poslanka Irena Joveva. V stranki se je sicer omenjalo, da bo najverjetnejši… »

Zunanji nadzor pokazal, da je pediatrična klinika v primeru umrlih otrok ravnala po načelih stroke

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Končano je poročilo o strokovnem nadzoru po smrti dveh otrok s hudo srčno napako. "Utrjuje nas v prepričanju, da smo pri obravnavi naredili vse prav in v najboljšem interesu otrok," je pojasnil strokovni direktor pediatrične klinike Marko Pokorn… »

Dobre novice za voznike dizlov, slabe novice, če točite bencin

Zurnal24 pred 27 dnevi
Ob polnoči se bo cena bencina zvišala, cena dizla pa malenkost znižala. Cena litra neosvinčenega motornega bencina bo ob nespremenjeni trošarini na bencinskih servisih izven avtocestnega križa znašala 1,560 evra na liter. Liter se bo tore podražil… »

Podrobnejša napoved: V teh krajih bo zapadlo največ snega

Zurnal24 pred 27 dnevi
Meteorologi Agencije RS za okolje za prihajajočo noč znova napovedujejo pestro vremensko dogajanje, saj se bodo padavine okrepile in razširile nad vso državo. Po nižinah lahko zapade nekaj centimetrov južnega snega, nad okoli 500 metrov od 10 do 20… »

"Nočem, da se ponovi komisarska saga Bratušek!"

Zurnal24 pred 27 dnevi
Ob imenovanju Tomaža Vesela opozorila o možnih političnih zapletih. V Bruslju se čudijo potezi predsednika vlade Roberta Goloba, ki je slaba dva meseca pred volitvami v Evropski parlament že predlagal kandidata za evropskega komisarja Tomaža Vesela… »

Pirc Musar: Odprte meje so v regiji, ki je poznala zidove, ena največjih prednosti

RTV Slovenija pred 28 dnevi
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je po srečanju petih predsednikov poudarila pomen dobrososedskih odnosov, ki so temelji Evropske unije, in dodala, da je Evropska unija odprta za države, ki si delijo iste vrednote. Na povabilo predsednice… »

MARJETICA KOPER Z AKCIJO OSVEŠČANJA: Z roko v roki z najmlajšimi iz Vrtca Mali Mehurčki in Vrtca Koper (FOTO)

Regional pred 27 dnevi
Akcija osveščanja ob Dnevu Zemlje je vsakoletni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na našem planetu Zemlji. Danes ga praznujemo v več kot 193 državah sveta. Uradna tema leta 2024 je… »

Slovenska veleposlanica v Izraelu zaradi glasovanja v VS-ju ZN-a poklicana na zagovor

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Izraelsko zunanje ministrstvo je v nedeljo zaradi glasovanja za članstvo Palestine v Združenih narodih na pogovor poklicalo slovensko veleposlanico v Tel Avivu Andrejo Purkart Martinez, je potrdila zunanja ministrica Tanja Fajon. Kot je pojasnila… »

Poljska pripravljena na namestitev jedrskega orožja na svojem ozemlju

Mladina pred 27 dnevi
V imenu zveze NATO. Poljska je pripravljena na namestitev jedrskega orožja na svojem ozemlju, če bi se zveza NATO tako odločila v luči krepitve ruskega oboroževanja v Belorusiji in Kaliningradu, je v danes objavljenem intervjuju dejal poljski… »

Med begom povzročil več nesreč, trčil tudi v policijsko vozilo

Dnevnik pred 27 dnevi
Na ljubljanski obvoznici pri odcepu Brdo so policisti sinoči okoli 22. ure poskušali zaustaviti voznika neregistriranega vozila. Voznik se na policijske znake ni ustavil. Povečal je hitrost in med begom trčil v ograjo, v policijsko vozilo, nato pa še… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem