Slovenija arhiv novic 25.04.2024

Poslanca NSi na policiji le dan po odstopu Hajdinjaka preverjala, ali mu prisluškujejo

Necenzurirano pred 24 dnevi
Sum zlorabe parlamentarne komisije: poslanca NSi Janez Žakelj in Matej Tonin sta že lani jeseni na policiji preverjala, ali kriminalisti prisluškujejo nekaterim osumljencem v preiskavi poslov Darsa, med katerimi so tudi člani stranke. O zadevi je… »

V SD razgrnili listo za evropske volitve

Dnevnik pred 24 dnevi
Socialni demokrati so na digitalni volilni konvenciji potrdili kandidatno listo in program za junijske evropske volitve. Presenečenj ni – prvo in zadnje mesto zasedata aktualna evropska poslanca Matjaž Nemec in Milan Brglez. To, da bo nosilec liste… »

Trije posvetovalni referendumi bodo na dan evrovolitev 9. junija

RTV Slovenija pred 24 dnevi
DZ je razpisal posvetovalne referendume o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu in o rabi konoplje. Referendumi bodo potekali 9. junija, sočasno z volitvami v Evropski parlament. Poslanci so sprejeli tri… »

#video Lukašenko: Vojna v Ukrajini lahko vodi do jedrske apokalipse

Dnevnik pred 24 dnevi
Belorusija se sooča z resnimi notranjimi in zunanjimi grožnjami, zaradi katerih je morala spremeniti svojo varnostno držo in Rusiji dovoliti namestitev več deset kosov taktičnega jedrskega orožja na svojem ozemlju, je danes izjavil predsednik… »

Pred stanovanjsko hišo na Vrunčevi ulici ukradli moped znamke Piaggio, tip NRG 50

Savinjsko Šalaške pred 24 dnevi
Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 219 klicev občanov. 61 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 15 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev… »

Pri labodu v Prekmurju potrjen nov primer ptičje gripe

Delo pred 24 dnevi
Sprehajalci naj se izogibajo vodnim površinam, na katerih se nahajajo vodne ptice, in jih ne krmijo. Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin rejce perutnine in ptic v ujetništvu obvešča, da je bila pri poginulem labodu, ki so ga našli… »

Kmalu nas na cestah čaka kaos, to bodo počeli na Darsu

Zurnal24 pred 24 dnevi
Kljub počitnicam so se lotili številnih del na cestah. Zaradi prihajajočih praznikov in počitnic na Prometno-informacijskem centru pričakujejo močno povečan promet in daljše potovalne čase na različnih odsekih po Sloveniji že od današnje dne… »

Odliv depozitov z bank, njihov dobiček podvojen

Delo pred 24 dnevi
Dobiček bančnega sistema se je v prvih dveh mesecih več kot podvojil na 139 milijonov evrov. V nadaljevanju preberite: Po podatkih Banke Slovenije (BS) so banke v Sloveniji v prvih dveh mesecih ustvarile 139 milijonov evrov čistega dobička, kar je… »

V prvih 77 trgovalnih dneh do več kot 9 % donosa

Delo pred 24 dnevi
Leta 2024 bo 47 % svetovne populacije sodelovalo na volitvah. V prihodnjih mesecih se bodo zvrstile volitve v Indiji in v evropski parlament, na ameriški kapitalski trg pa imajo največji vpliv ameriške predsedniške volitve. Skoraj stoletna statistika… »

Gradnjo kanala C0 je treba ustaviti, cevi pa odstraniti

Delo pred 24 dnevi
Povezovalni kanal med Brodom in Črnučami je po oceni strokovnjakov s pravnega, tehničnega in zdravstvenega vidika nedopusten. Predstavniki inženirske in zdravstvene stroke so danes predstavili svoje videnje na gradnjo kanala C0, ki že nekaj časa… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem