Arhiv novic 09.05.2024

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

Necenzurirano 09.05.2024
Že včeraj se je šušljalo, da utegne slovenska vlada vendarle storiti konkretnejši korak proti priznanju Palestine. Danes sta po seji vlade to potrdila tudi zunanja ministrica Tanja Fajon in premier Robert Golob. »Vesela sem, da je vlada naredila… »

Znana je še druga deseterica finalistov, med njimi pričakovano tudi Izraelka Eden Golan

RTV Slovenija 09.05.2024
Gledalke in gledalci po Evropi (in svetu) so izbrali še drugih deset evrovizijskih finalistov – to so Latvija, Avstrija, Nizozemska, Norveška, Izrael, Grčija, Estonija, Švica, Gruzija in Armenija. V drugem polfinalnem izboru so se za uvrstitev v… »

Joe Biden odločno: če Izrael napade Rafo, bomo prenehali pošiljati orožje

Dnevnik 09.05.2024
Ameriška vlada je pred dnevi začasno zadržala dostavo 1000 kilogramskih bomb Izraelu v strahu, da jih ne bodo uporabili za napade na palestinska mesta, sedaj pa je ameriški predsednik Joe Biden v intervjuju za televizijo CNN zagrozil, da bodo ZDA… »

Putin / »Ruske jedrske sile so vedno v pripravljenosti«

Mladina 09.05.2024
Ruski predsednik je poudaril, da ne bo dovolil nobenih groženj Zahoda. Ruski predsednik Vladimir Putin je ob 79. obletnici zmage nad nacistično Nemčijo danes dejal, da so ruske jedrske sile vedno v pripravljenosti in da Rusija ne bo dovolila nobenih… »

Ustavno sodišče zavrnilo SDS in NSi glede začasnega zadržanja

Delo 09.05.2024
Začasnega zadržanja odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o rabi konoplje ne bo. Zadevo bodo ustavni sodniki obravnavali absolutno prednostno. Ustavno sodišče je po poročanju STA na današnji seji odločilo, da bodo zahtevo za oceno ustavnosti… »

Policija opozarja na opažanja medvedke z mladičem na cesti med Ilirsko Bistrico in Pivko

Dnevnik 09.05.2024
Koprski policisti so danes prejeli dve obvestili, da je bila na državni cesti med Ilirsko Bistrico in Pivko pri Mali Pristavi opažena medvedka z mladiči. Čeprav je možnost srečanja z medvedko majhna, na koprski policijski upravi prebivalce območja… »

DVK odločil, kaj bo z listo stranke Vesna po smrti Mance Košir

Zurnal24 09.05.2024
V Vesni so z odločitvijo zadovoljni. DVK je danes potrdila tudi kandidatne liste šestih strank. Stranka Vesna bo na evropskih volitvah nastopila z osmimi kandidati, prostor, kjer bi bilo zapisano ime njihove pokojne kandidatke Mance Košir, pa bo na… »

Video: Boeing 737 pred letom zdrsnil s steze, poškodovanih 10 ljudi, 4 huje

Necenzurirano 09.05.2024
Že včeraj je tovorno letalo Boeing 763 zasilno pristalo na istanbulskem letališču, potem ko se mu pristajalno podvozje ni spustilo. Danes se je nesreča še pred vzletom pripetila v Senegalu. Nov dan, nov incident družbe Boeing. Danes zgodaj zjutraj… »

Slovenska vlada začenja postopke za priznanje Palestine

Mladina 09.05.2024
Slovenija naj bi Palestino priznala 21. maja skupaj s Španijo, Irsko in Malto. Vlada bo predvidoma danes začela postopke za priznanje Palestine. Kot so v sredo zvečer pojasnili v kabinetu predsednika vlade, vlada pripravlja predlog o začetku postopka… »

Pogačar v Toskani manj napadalen kot marca

Dnevnik 09.05.2024
Pelayo Sanchez (Movistar) je po uspešnem pobegu dobil šesto etapo Gira. Španec je izkoristil priložnost, ki mu jo je ponudil Tadej Pogačar, ki tokrat ni napadal etapne zmage in je le varno ohranil rožnato majico. S šestim mestom se je izkazal Luka… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem