Arhiv novic 10.05.2024

Za Luko Dončićem ena najtežjih tekem v karieri

Dnevnik 10.05.2024
Košarkarjem Dallasa je uspelo izenačiti serijo proti Oklahomi v drugem krogu končnice lige NBA na 1:1. Na drugi tekmi so prišli do zmage s 119:110. Najboljši posameznik pri moštvu iz Teksasa je bil Luka Dončić z 29 točkami, 10 skoki in sedmimi… »

Spet za mizo s predlogom višjih plač za direktorje

Delo 10.05.2024
Za sodnike je vladni interventni zakon, ki naj bi urejal njihov položaj, nesprejemljiv. Med vlado in sindikati je še veliko nerešenih vprašanj. V nadaljevanju preberite: Vse manj verjetno se zdi, da bo predstavnikom vlade in sindikatov javnega… »

#video Ruska vojska začela ofenzivo na Harkov; Zelenski: Pričakali smo jih pripravljeni

Dnevnik 10.05.2024
Rusija je ponoči začela kopensko ofenzivo v regiji Harkov na severovzhodu Ukrajine, so danes sporočili iz ukrajinskega obrambnega ministrstva. Ob približno 2. uri po srednjeevropskem času so ruske sile skušale prebiti ukrajinske obrambne linije… »

Približno 200.000 žensk ostaja brez izbranega ginekologa

RTV Slovenija 10.05.2024
Ginekologi in ginekologinje so na vlado, ministrstvo za zdravje, zdravniško zbornico in predsednico države naslovili pismo, v katerem opozarjajo na težavne razmere v primarni ginekologiji. "Zgodba o uspehu se lahko spremeni v njeno nasprotje,"… »

#video Dramatičen posnetek avtobusa, ki je v Sankt Peterburgu zletel v reko, več mrtvih

Dnevnik 10.05.2024
V nesreči avtobusa v ruskem Sankt Peterburgu je danes umrlo najmanj sedem oseb, so zvečer sporočili pristojni organi. Potniško vozilo je zletelo z mostu v starem mestnem središču in pristalo v reki, kjer je nato hitro potonilo, je razvidno s… »

Dobitnik eurojackpota prihaja iz Mengša, zato bo občinski proračun težji za devet milijonov evrov

RTV Slovenija 10.05.2024
Loterijski dobitnik, ki so mu pred dnevi izplačali vrtoglavih 51 milijonov evrov, prihaja iz občine Mengeš, zato bo občinski proračun bogatejši za devet milijonov evrov. Nekaj denarja bodo namenili sanaciji po poplavah. "Lani nas je zadela nesreča… »

Kakšno vreme prinašajo ledeni možje in poscana Zofka?

Necenzurirano 10.05.2024
V soboto se še naužijte sončnih žarkov, že za nedeljo vremenoslovci napovedujejo krajevne plohe in nevihte. Zjutraj pa pretežno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, ob morju okoli 14 °C. V soboto bo sončno z nekaj koprenaste in… »

Tadej Pogačar je poletel, Geraint Thomas podoživel Višarje

Delo 10.05.2024
Slovenski zvezdnik je v vožnji na čas v 7. etapi Gira ugnal tudi Filippa Ganno in v rožnati majici ušel tekmecem za več kot dve minuti in pol. V nadaljevanju preberite: »Rad bi se dobro počutil na kolesu za kronometer,« je bila skromna želja… »

Fizični napadi na zdravstvene delavce naj dobijo ustrezno mesto v zakonu

Delo 10.05.2024
Za napadalce predlagajo zaporno kazen od šestih mesecev do treh let, če ti uporabijo orožje ali oster predmet, pa zapor od pol leta do petih let. V Zdravniški zbornici Slovenije danes začenjajo zbirati 5000 podpisov volivcev za vložitev predloga… »

V gozdu umrl 28-letnik, policija preiskuje sum kaznivega dejanja

Dnevnik 10.05.2024
Policija preiskuje sum kaznivega dejanja po tragični delovni nesreči 28-letnika pri Kočevju. V četrtek zjutraj se je delo v gozdu tragično končalo za 28-letnika, ki je v gozdu podiral drevesa. Na ljubljanski policijski upravi so pojasnili, da je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem