Arhiv novic 11.05.2024

Nemo na krilih glasov strokovnih žirij "strl kodo" in osvojil 68. Evrovizijo

RTV Slovenija 11.05.2024
Zmagovalka Evrovizije 2024 je Švica oz. v njenem imenu Nemo s skladbo The Code. Na drugem mestu je končal Hrvat Baby Lasagna. Predstavnica Slovenije Raiven se je na koncu uvrstila na 23. mesto. To je tretja evrovizijska zmaga za Švico, ki je na tem… »

Evrovizija: Norvežanka noče sporočiti točk

Zurnal24 11.05.2024
Le nekaj ur pred velikim finalom letošnjega 68. tekmovanja za pesem Evrovizije je norveška pevka Alessandra Mele, ki naj bi sporočila rezultata glasovanja norveške žirije, sporočila, da tega ne bo storila. Kot razlog je navedla dogajanje v Gazi… »

V Mariboru pred večnim derbijem izbruhnilo nasilje, poškodovana policista

Necenzurirano 11.05.2024
Policisti so morali že pred tekmo med večnima tekmecema Mariborom in Olimpijo posredovati zaradi množične kršitve javnega reda in miru. Med navijači dolgoletnih rivalov so se znova predramile najnižje strasti. Zavrelo je v središču Maribora. V… »

POGAČAR Z NOVO ZMAGO: Dobil je tudi osmo gorsko etapo v Italiji

Regional 11.05.2024
Slovenski kolesar Tadej Pogačar je na dirki po Italiji dobil tudi osmo, prvo pravo gorsko etapo s ciljem v zimsko-športnem središču Prati di Tivo. Za Pogačarja, ki ima zdaj dve minuti in 40 sekund prednosti pred najbližjim zasledovalcem, je bila to… »

Rusi napadajo Harkov. V ukrajinskem obstreljevanju Belgoroda umrla ženska.

RTV Slovenija 11.05.2024
Iz ukrajinske oblasti Harkov, od koder poročajo o novih napadih, so evakuirali več tisoč ljudi. Medtem so v petek zvečer ukrajinske sile napadle skladišče goriva v okupirani republiki Lugansk, od koder poročajo o treh smrtnih žrtvah. Guverner… »

Derbi tokrat prinesel menjavo na lestvici

Zurnal24 11.05.2024
Nogometaši Maribora so v neposrednem obračunu za drugo mesto lestvice premagali ljubljansko Olimpijo z golom razlike. Maribor je na večnem derbiju potrdil dobro formo v spomladanskem delu sezone. Na 60. medsebojnem obračunu od sezone 2009/10 naprej so… »

37 tisoč udeležencev v treh dneh; na Teku trojk zmagali Modri dirkači

RTV Slovenija 11.05.2024
66. Pot ob žici, pohod po 35 km dolgi trasi okrog prestolnice, ki so jo italijanski okupatorji med 2. svetovno vojno obdali z bodečo žico, je v treh dneh privabila 37 tisoč udeležencev, od tega dobrih 14.700 v soboto. Na Teku trojk je teklo 3654… »

Evropske volitve: potrjenih je 11 list kandidatov, stranka Pirati se je pritožila

Dnevnik 11.05.2024
Državna volilna komisija (DVK) je danes potrdila še zadnje tri pravočasno vložene kandidatne liste za volitve poslancev iz Slovenije v Evropski parlament, eno pa je zavrnila. Na volitvah bo nastopilo 11 list: NSi, Vesna, SLS, SD, Gibanje Svoboda, SDS… »

Šok na Evroviziji: predstavnik diskvalificiran, v finalu ga ne bo!

Zurnal24 11.05.2024
Nizozemski pevec in umetnik Joost Klein ne bo nastopil v finalu letošnjega tekmovanja Pesem Evrovizije, saj so ga organizatorji tekmovanja diskvalificirali. "Nizozemski izvajalec Joost Klein ne bo nastopil v velikem finalu letošnjega izbora za pesem… »

Scholz: Netanjahuja sem posvaril, naj ne napade Rafe. Fajon: Razmere so grozljive.

RTV Slovenija 11.05.2024
Izraelska vojska je prebivalce osrednjega in vzhodnega dela Rafe pozvala, naj se umaknejo v naselje Al Mavasi na obali Sredozemskega morja. Ukaz nakazuje, da želi Izrael razširiti svojo ofenzivo, do katere so vse bolj kritične ZDA. V sporočilu, ki ga… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem