Arhiv novic 12.05.2024

Dončić v bolečinah

Dnevnik 12.05.2024
Košarkarji Dallasa so v drugem krogu končnice lige NBA s 105:101 ugnali Oklahomo in v zmagah povedli z 2:1. Luka Dončić je 22 točkam dodal 15 skokov in pet asistenc. Četrta tekma bo v torek ob pol štirih zjutraj po slovenskem času. Serija drugega… »

Putin predlaga zamenjavo ministra za obrambo

Delo 12.05.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je predlagal zamenjavo svojega dolgoletnega zaveznika Sergeja Šojguja. Predsednik Vladimir Putin je predlagal razrešitev ministra za obrambo Sergeja Šojguja, so pri Reutersu izvedeli od ruskih parlamentarcev. Šojgu je… »

Logar Janši prek Reporterja vrgel rokavico: Pripravljen sem »prevzeti vodstvo SDS«

Necenzurirano 12.05.2024
Poslanec SDS, ki se je v zadnjem letu zaradi manjšega spogledovanja z disidenstvom znašel v zadnjih klopeh stranke, je v intervjuju za Reporter naznanil, da je pripravljen prevzeti vajeti. To je tudi njegov odgovor na očitke, da s samostojno potjo, ki… »

#video #foto Evrovizija: zmaga Švice, Slovenija na 23. mestu; člani skupine ABBA se dogodka niso udeležili

Dnevnik 12.05.2024
Švica je s 591 točkami zmagovalka 68. tekmovanja za pesem Evrovizije. Na drugo mesto se je z 547 glasovi uvrstila Hrvaška. Slovenska predstavnica Raiven, ki je nastopila s skladbo Veronika, je s 27 točkami pristala na 23. mestu. Na tretje mesto sta se… »

NA EVROVIZIJI SLAVJE ŠVICE: Slovenska predstavnica na dnu lestvice

Regional 12.05.2024
Na 68. tekmovanju za pesem Evrovizije se je za zmago potegovalo 26 držav; v finalu jih je nastopilo 25. Zmagovalna skladba The Code raperja Nema prihaja iz Švice; prepričala je tako strokovno žirijo kot občinstvo. Na drugo mesto se je uvrstil… »

Tudi Egipt v tožbo proti Izraelu: "Napadi vključujejo namerno ciljanje civilistov"

RTV Slovenija 12.05.2024
Egipt se bo formalno pridružil tožbi proti Izraelu, ki jo je zaradi obtožb o genocidu v Gazi na Meddržavnem sodišču (ICJ) vložila Južna Afrika. Za ta korak so se odločili zaradi krepitve izraelskih napadov na palestinske civiliste v Gazi. "Ti… »

Zmagovalec Kooij: "Odločilen je bil Pogačarjev poteg"

RTV Slovenija 12.05.2024
Po dveh zaporednih zmagah je v rožnato odeti Tadej Pogačar v zadnjem kilometru omogočil sprinterjem, da so lahko ujeli napadalca Jhonatana Narvaeza. V Neaplju je 9. etapo dobil Olav Kooij, ki je za pol kolesa prehitel Jonathana Milana. Brez pravega… »

Fajon in Šukri obžalujeta zastoj v pogajanjih o Gazi

Delo 12.05.2024
Posvarila sta pred izraelsko kopensko ofenzivo v Rafi, Fajon pa je ob tem znova pozvala k odprtju tamkajšnjega mejnega prehoda. Zunanja ministrica Tanja Fajon in njen egiptovski kolega Sameh Šukri sta danes v Kairu izrazila zaskrbljenost zaradi zastoja… »

Umrl moški s prvo presajeno gensko spremenjeno ledvico prašiča

Dnevnik 12.05.2024
Moški, ki so mu marca kot prvemu živemu bolniku na svetu presadili gensko spremenjeno ledvico prašiča, je umrl, so v soboto zvečer sporočili iz ameriške bolnišnice, kjer so opravili poseg. »Nič ne kaže, da je to posledica nedavne presaditve,«… »

Slovenci že enajstič med svetovno elito

Dnevnik 12.05.2024
Moška rokometna reprezentanca Slovenije je po porazu v Kopru (26:27) na dramatični povratni tekmi v Winterthurju premagala Švico po streljanju sedemmetrovk s 38:34 (33:34, 12:14) in se uvrstila na SP 2025. Že tako zdesetkana slovenska izbrana vrsta… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem