Slovenija arhiv novic 12.05.2024

Število ubitih v Gazi po podatkih zdravstvenih oblasti preseglo 35.000

Delo 12.05.2024
Generalni sekretar ZN Antonio Guterres je danes vnovič pozval k takojšnji prekinitvi spopadov v Gazi. Generalni sekretar ZN Antonio Guterres je danes vnovič pozval k takojšnji prekinitvi spopadov v Gazi. Predsednik Evropskega sveta Charles Michel je… »

Umrl je legendarni režiser in producent, "kralj B-filma" Roger Corman

RTV Slovenija 12.05.2024
Umrl je kultni režiser in producent Roger Corman, znan po produkciji t. i. B-filmov. Pripomogel je k nastanku nizkoproračunskih klasik, kot je Mala prodajalna grozot, ter pomagal zagnati kariere mnogih poznejših ikon, tudi M. Scorseseja in F. F… »

Cene Prevc stopil pred oltar. Poglejte prelepo nevesto!

Zurnal24 12.05.2024
Nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc je včeraj svoji Juliji obljubil večno zvestobo. "Ni važno, kje, dom bo vedno tam, kjer si ti," je naš nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc zapisal ob svoji poročni fotografiji. 28-letnik je včeraj večno… »

Gajser po četrtem mestu v Galiciji skupno vodstvo predal Pradu

RTV Slovenija 12.05.2024
Španec Jorge Prado, aktualni svetovni prvak, je zmagal na dirki svetovnega prvenstva elitnega razreda MXGP v domačem Lugu. Na preizkušnji za VN Galicije je dobil obe vožnji. Slovenski dirkač Tim Gajser je bil četrti, potem ko je bil šesti v prvi in… »

Prvi ledeni mož Pankracij se ni izkazal

RTV Slovenija 12.05.2024
Prvi ledeni mož, Pankracij, ki goduje danes, ni upravičil imena. Po državi je namreč pretežno jasno s temperaturami nad 20 stopinj Celzija. Popoldne lahko ponekod nastanejo plohe, prihodnje dni pa naj bi se po napovedih Arsa vendarle nekoliko… »

Popoln konec tedna za Martina v Le Mansu

Delo 12.05.2024
Na motociklistični veliki nagradi Francije je v kraljevskem razredu motoGP zablestel Španec Jorge Martin. Španski motociklistični as Jorge Martin (Pramac Ducati), vodilni v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo razreda motoGP, je zmagovalec… »

#video Invazija na Ukrajino: močni napadi na Harkov - »Sovražnik napada z vsem, kar ima«

Dnevnik 12.05.2024
Razmere v vzhodni ukrajinski regiji Harkov, ki je v zadnjih dneh tarča ruske kopenske ofenzive, so se po oceni vrhovnega poveljnika ukrajinske vojske Oleksandra Sirskega »močno poslabšale«. Rusko obrambno ministrstvo je danes sporočilo, da je… »

Ajdovski spektakel z 20 tisoč gledalci in novo zmago Roka Turka

RTV Slovenija 12.05.2024
Rok Turk (Hyundai i20 N rally 2) je zmagovalec uvodne dirke državnega prvenstva v reliju. Na reliju Vipavska dolina v Ajdovščini in okolici je slavil prepričljivo zmago, medtem ko je državni prvak Marko Grossi (Hyundai i20 R5) odstopil. Turk je na… »

Šimundža navdušen nad željo in prizanesljiv do številnih napak

RTV Slovenija 12.05.2024
Polne tribune, glasni vzkliki, transparenti in veliko pirotehnike. Ljudski vrt je po štirih tekmah brez gledalcev zasijal v vsem svojem sijaju. Največji slovenski derbi je bil gledljiv ne le zaradi kulise, ampak tudi zaradi visokega ritma in treh golov… »

V drugem krogu predsedniških volitev v Litvi dvoboj med predsednikom in premierko

RTV Slovenija 12.05.2024
V Litvi sta se v drugi krog predsedniških volitev uvrstila trenutni predsednik države Gitanas Nauseda in premierka Ingrida Šimonyte. Politika sta se za zmago pomerila tudi pred petimi leti. Po skoraj vseh preštetih glasovih je Nauseda, ki je tudi po… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem