Arhiv novic 13.05.2024

Kratkotrajno oddajanje stanovanj največ 30 dni na leto

Dnevnik 13.05.2024
Ministrstvo za gospodarstvo je predstavilo predlog zakona o gostinstvu, ki ureja tudi kratkotrajno oddajanje stanovanj v najem. Med drugim zakon prinaša omejitve kratkotrajnega oddajanja stanovanj na največ 30 dni na leto. Ena od novosti novega zakona… »

Študenti FDV-ja so na skupščini izglasovali konec zasedbe. "Naše zahteve so izpolnili v celoti."

RTV Slovenija 13.05.2024
Študenti, ki so zasedli FDV, so na skupščini po pogovoru z rektorjem Univerze v Ljubljani izglasovali konec zasedbe. Kot pravijo, so v celoti ugodili njihovim zahtevam. Fakulteta za družbene vede (FDV) je po šestih dneh zasedbe osrednje predavalnice… »

ODZIV JANŠE NA LOGARJEVE IZJAVE O PREVZEMU VODENJA SDS: "Ne nasedajmo, kost so vam vrgli sredi volilne kampanje"

Regional 13.05.2024
Poslanec SDS in kandidat za predsednika države na zadnjih predsedniških volitvah, Anže Logar, ne vidi razloga za samostojno politično pot, je povedal v intervjuju za Reporter, je pa na kongresu SDS pripravljen prevzeti vodstvo stranke. Poleg tega… »

Netanjahu vojno v Gazi označil kot vojno za obstanek Izraela

RTV Slovenija 13.05.2024
Izraelski premier Benjamin Netanjahu je vojno v Gazi označil kot vojno za obstanek Izraela in poudaril, da so odločeni zmagati v tej vojni, v kateri bo po njegovih besedah sovražnik plačal visoko ceno za svoja dejanja. "Ali mi, Izrael, ali oni… »

Pogačar brez pice, zato pa z izjemnimi spomini na uvodni teden

RTV Slovenija 13.05.2024
"Skoraj popoln teden je za menoj. Za oceno 10. Če bi mi kdo rekel, da bom vodil za 2:40, bi takoj podpisal," se je Tadej Pogačar ob prostem dnevu na 107. Dirki po Italiji ozrl za prvim tednom dirkanja, v katerem je občutil tudi naklonjenost navijačev… »

PRVI SLOVENEC NA TEM POLOŽAJU: Marko Bošnjak izvoljen za predsednika ESČP

Regional 13.05.2024
Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) v Strasbourgu je na današnji plenarni seji za svojega predsednika izvolilo slovenskega sodnika Marka Bošnjaka. Prvi Slovenec na tem položaju je izvolitev za STA označil kot velik izraz zaupanja svojih… »

Anketa / Stranka Vesna bi prestopila parlamentarni prag

Mladina 13.05.2024
Podpora volivk in volivcev je narasla tudi Gibanju Svoboda in Levici. Kampanja za volitve v Evropski parlament se je uradno sicer začela v petek, rezultat stranke Vesna, za katero bi aprila glasovala dva odstotka vprašanih, tokrat pa 4,3 odstotka, pa bi… »

Putinova presenetljiva rošada: ekonomist na čelu obrambe

Dnevnik 13.05.2024
Ekonomist Andrej Belousov bo poslej vodil rusko obrambno ministrstvo. S takšno “inovativno” rešitvijo namera Kremelj zmagati na ukrajinskem bojišču. Ruski predsednik Vladimir Putin bo v novi vladi Sergeja Mišustina, ki ga je obdržal kot… »

Pomočnica nekdanjega glavnega tajnika SD Klemna Žiberta v kabinet pravosodne ministrice

Necenzurirano 13.05.2024
Neuradno: na enega ključnih položajev na ministrstvu za pravosodje prihaja donedavna pomočnica nekdanjega glavnega tajnika SD Klemna Žiberta, ki je bil po navedbah nekdanje ministrice Dominike Švarc Pipan vpleten v afero sodna stavba. Ko je bil… »

Arso z opozorilom, v teh krajih je možna tudi toča

Zurnal24 13.05.2024
Slabo vreme nas bo spremljalo cel teden. Danes popoldne lahko po Sloveniji pričakujemo krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Kako se bo gibalo po državi, lahko spremljate na radarski sliki padavin (povezava). Zaradi neviht je Arso… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem