Arhiv novic 14.05.2024

Znan vrstni red strank na glasovnicah za evropske volitve

Delo 14.05.2024
Poleg volitev evropskih poslancev bodo državljani lahko odločali tudi o kopici referendumskih vprašanj. Državna volilna komisija je v torek z žrebom določila vrstni red kandidatnih list, po katerem bodo izpisane na glasovnici za volitve poslancev iz… »

BI MORALI BITI DODATNO NAGRAJENI? Ministrica danes s predstavniki bolnišnic o obremenjenosti zdravnikov

Regional 14.05.2024
Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel se bo na Brdu pri Kranju srečala s predstavniki bolnišnic, s katerimi bo govorila o načinih in metodah spremljanja efektivne obremenjenosti zdravnikov. Srečanja, po katerem je predvidena izjava za… »

Francoza Janu Tratniku preprečila sanjski dan

Delo 14.05.2024
Idrijčan je v 10. etapi dirke po Italiji dolgo bežal sam in se moral sprijazniti s 3. mestom. Tadej Pogačar le sledil tekmecem. V nadaljevanju preberite: Slovenski navijači so v 10. etapi Gira lahko uživali v še eni vrhunski predstavi svojih… »

NOVOROJENČEK, NAJDEN V SMETNJAKU, JE BIL ROJEN POL URE PREJ: Jok so prestregli najstniki na poti domov s treninga (FOTO)

Regional 14.05.2024
Pretresljiva zgodba prihaja iz Zaprešića pri Zagrebu. Kot poroča portal 24sata, je sinoči poklicala policijo skupina najstnikov in povedala, da so v košu za smeti našli dojenčka. Smetnjak, v katerem so sinoči našli novorojenčka. Foto: posnetek… »

»Trumpa si želim videti v zaporu«

Mladina 14.05.2024
Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump je obtožen ponarejanja poslovnih dokumentov v povezavi s plačilom pornoigralki za molk o spolnem odnosu. Plačilo je izvršil Cohen, Trump pa mu je denar kasneje povrnil. Tožilci in odvetniki so danes v sodnem… »

»Študentska organizacija naj razkrije svoje zapravljanje javnih sredstev«

Mladina 14.05.2024
V Levici direktorja ŠOU v Ljubljani pozivajo k odstopu. Študentski zbor ŠOU v Ljubljani danes obravnava decembrsko poročilo računskega sodišča, ki kaže, da je ŠOU s sredstvi ravnal netransparentno. Glede na izsledke revizije v Levici direktorja… »

V Franciji v napadu na zaporniški kombi ubita dva pravosodna policista, več je ranjenih

RTV Slovenija 14.05.2024
V napadu na zaporniški kombi sta bila v bližini Rouena na severozahodu Francije ubita dva pravosodna policista. Zapornik, ki so ga prevažali, je pobegnil z napadalci. Dva uslužbenca zapora sta umrla v streljanju, je za AFP povedal vir in dodal, da so… »

Sociolog Samo Uhan: »Anže Logar je zapravil politični kapital«

Necenzurirano 14.05.2024
Ob začetku volilne kampanje za evropske volitve se je novinar Primož Cirman v televizijski oddaji Studio Necenzurirano pogovarjal s sociologom iz centra za raziskovanje javnega mnenja pri Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani, dr. Samom… »

Se bo cena naftnih derivatov odslej določala na 28 dni?

RTV Slovenija 14.05.2024
Ministrstvo za okolje je v javno obravnavo dalo predlog nove uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov. Cene bi se po novem določale na 28 dni, in ne več na 14. Uredba bi začela veljati 18. junija. Metodologija določanja cen pa bi ostala… »

TA SMRTONOSNA RIBA NI PRVIČ OPAŽENA V JADRANU: Njen strup je več kot 1000-krat močnejši od cianida (VIDEO)

Regional 14.05.2024
Danes smo poročali, da so včeraj popoldan v Medulinu opazili sedem primerov najbolj strupene ribe na svetu, srebrnoprogaste napihovalke (Lagocephalus sceleratus). Eno ribo so ulovili na globini 19 metrov. Pogosto se zgodi, da se tudi v našem morju… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem