Slovenija arhiv novic 14.05.2024

Nemec: Treba je več narediti na področju socialne Evropske unije

RTV Slovenija 14.05.2024
SD je predstavil svoj program na evropskih volitvah na temo solidarnosti. Kot pomembna področja, ki jih bodo naslovili za bolj socialno Unijo, so izpostavili pridobivanje novih evropskih virov financiranja, evropski proračun in stanovanjsko… »

Geslo Levice v kampanji se glasi Varnost

RTV Slovenija 14.05.2024
Levica bo v kampanji pred evropskimi volitvami nastopala z geslom Varnost. Ta presega okvir migracij, ki jih izpostavljajo politični tekmeci na desnici, ter zaobjema tako podnebno kot socialno varnost, pa tudi nevtralno Evropsko unijo. "Varnost je mir… »

STAVKA UPRAVNIH ENOT: Po Kopru zaostritev napovedali tudi v Izoli in Piranu

Regional 14.05.2024
Sindikat državnih organov Slovenije je ministrstvo za javno upravo seznanil, da bo večina upravnih enot v sredo zaostrilo stavko do izpolnitve stavkovnih zahtev. Potem ko je Upravna enota Koper že napovedala zaostritev stavke, sta to storili tudi… »

Novo v primeru zapuščenega novorojenčka

Zurnal24 14.05.2024
Dojenčka so našli v košu za smeti. Njegovo življenje ni ogroženo. Policija je sporočila nove podrobnosti. V Zaprešiću blizu Zagreba so v ponedeljek pozno zvečer našli zapuščenega novorojenčka. Njegovo življenje po navedbah policije ni… »

OB SVETOVNEM DNEVU ČEBEL: Marjetica Koper vabi na dan odprtih vrat učnega čebelnjaka

Regional 14.05.2024
Marjetica Koper deluje kot družbeno odgovorno podjetje v svoji okolici že vrsto let. V letu 2022 so se zato odločili za projekt postavitve učnega čebelnjaka. Gre za nadgradnjo projektov zasaditve medonosnih rastlin v sodelovanju z MOK in Obalnim… »

Aston Villa pred vrati lige prvakov, veselil se je tudi Tom Hanks

Delo 14.05.2024
Moštvo iz Birminghama je v predzadnjem, 37. krogu doma po zaostanku z 1:3 iztržilo 3:3 proti Livepoolu. Drevi še Tottenham in Manchester City. Vse več hollywoodskih zvezdnikov se navdušuje nad nogometom in v njem vidijo tudi poslovno priložnost… »

Teden kraft piva bo prvič povezal šest vodilnih slovenskih kraft pivovarn

RTV Slovenija 14.05.2024
Na tednu kraft piva bo šest slovenskih kraft pivovarn predstavilo proizvodne procese in vlogo kraft pivovarn v lokalni skupnosti ter poudarilo pomembnost uporabe lokalnih sestavin in virov. Pivovarji bodo podrobneje predstavili svoj proizvodni proces in… »

Roman Katje Gorečan o spontanem splavu izšel na Poljskem

RTV Slovenija 14.05.2024
Materinska knjižica Katje Gorečan z glasom nerojenega otroka, Tobije, govori o stiski, ki jo njegova mati doživlja po spontanem splavu. Zdaj mu bodo lahko prisluhnili tudi poljski bralci. Roman Materinska knjižica je – z naslovom Książeczka… »

Blejci s posledicami, ki jih prinaša turizem, niso zadovoljni

RTV Slovenija 14.05.2024
Turizem je za Bled glavna gospodarska dejavnost, ki več kot 60 odstotkom domačinov pomeni neposredni vir dohodkov. A nedavno končana anketa med prebivalci je pokazala, da domačini s posledicami, ki jih prinaša turizem, niso zadovoljni. Kot pravi… »

Podpisan dres slovenske nogometne reprezentance za dober namen

Domžalec 14.05.2024
V ponedeljek, 6. maja 2024, se je začela licitacija dresa slovenske nogometne reprezentance z njihovimi podpisi, ki ga je šoli podaril eden od staršev z namenom, da se pomaga čim večjemu številu otrok. Licitacija dresa slovenske nogometne… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem