Arhiv novic 06.06.2024

KPK zaznal korupcijska tveganja pri vojaškem resničnostnem šovu

Dnevnik 06.06.2024
Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je končala postopek v zvezi s sumi nepravilnosti pri izvedbi javnega naročila ministrstva za obrambo za produkcijo dokumentarne resničnostne serije Vojak v akciji. Pri javnem naročilu je zaznala več… »

Golob: Slovenija bo dobila floto za helikoptersko nujno pomoč

RTV Slovenija 06.06.2024
Slovenija bo zgradila floto in infrastrukturo za helikoptersko nujno medicinsko pomoč, najprej pa bodo kupili dva namenska helikopterja za reševanje življenj, je po seji vlade v Krškem povedal premier Robert Golob. Premier Golob je dejal, da so na… »

Roglič po množičnem padcu na "drsalnici" utrpel modrice in praske

RTV Slovenija 06.06.2024
Peta etapa Dirke po Dofineji bi morala biti prehodna, a se je 21 kilometrov pred ciljem zgodilo najhujše. V množičnem padcu sta bila med drugim udeležena Primož Roglič in vodilni Remco Evenepoel. Etapo so prekinili in nevtralizirali. Peta etapa od… »

Požar uničil šest učilnic, pouka ta teden ne bo

Zurnal24 06.06.2024
V sredo popoldne je zagorelo 600 kvadratnih metrov ostrešja Osnovne šole Bistrica pri Tržiču. Poškodovanih je šest učilnic, pouka ta teden ne bodo izvajali. Požar, ki je zajel ostrešje šole, je izbruhnil ob 14.47. V času požara je bilo v šoli… »

Naročilo umora: Če ga povozi avto, ne bo umrl, preveč ga je skupaj

Zurnal24 06.06.2024
Zakonca Lidija Giuliatti Bajželj in Igor Bajželj sta obtožena napeljevanja k umoru. Včeraj je pričala njuna domnevna tarča Amar T. Ljubljančana Lidija Giuliatti Bajželj in Igor Bajželj se še danes ne moreta sprijazniti z uradno policijsko… »

V trčenju potniškega in tovornega vlaka na Češkem umrli najmanj štirje ljudje

RTV Slovenija 06.06.2024
V trčenju potniškega in tovornega vlaka so v sredo pozno zvečer na Češkem umrli najmanj štirje ljudje, več deset je bilo ranjenih, so sporočile reševalne službe. Nesreča se je zgodila malo pred 23. uro blizu glavne železniške postaje v mestu… »

V izraelskem napadu na šolo v Gazi ubitih najmanj 40 ljudi. Španija se pridružuje tožbi na ICJ-ju.

RTV Slovenija 06.06.2024
V izraelskem napadu na šolo v Gazi, ki jo upravljajo Združeni narodi v begunskem taborišču Nusejrat in je postala zavetišče za stotine razseljenih Palestincev, je bilo ubitih najmanj 40 ljudi, več deset je ranjenih. Število mrtvih narašča iz ure… »

Sama nakazala 19.500 evrov, zdaj prišla na policijo

Zurnal24 06.06.2024
Včeraj popoldan je na Policijsko postajo Podlehnik prišla 59-letna oškodovanka in naznanila, da so jo okradli za skoraj 20 tisoč evrov. Neznanci so jo preko spletne aplikacije nagovorili, da ji bodo podarili svoje prihranke v višini 480.000 evrov… »

Pozor, pričakujemo lahko tudi močnejše nevihte

Zurnal24 06.06.2024
V petek popoldne se bodo v posameznih delih države lahko razvile tudi močnejše nevihte. Danes je verjetnost za plohe majhna. Nekaj kopaste oblačnosti lahko pričakujemo v hribovitem svetu. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C. Drugačno… »

Svetovni voditelji so se ob 80. obletnici dneva D v Normandiji poklonili veteranom

RTV Slovenija 06.06.2024
Številni svetovni voditelji in visoki gostje na severu Francije zaznamujejo 80. obletnico dneva D, ki je pomenil preobrat v drugi svetovni vojni. Opozorili so, da žrtev tega dne ne smemo pozabiti, ter poudarili pomen boja za demokracijo. "Spominjamo se… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem