Arhiv novic 07.06.2024

Na Štajerskem vremenska ujma povzročila številne nesreče - več kot 100 klicev na pomoč

Dnevnik 07.06.2024
Ponekod po Sloveniji so lokalne nevihte povzročile precej težav. Iz severovzhoda države poročajo o toči, močnih sunkih vetra in nalivih, ki so odkrivali strehe, zalitih je bilo nekaj kleti, težave so bile tudi v prometu. Agencija RS za okolje… »

Največjo podporo ima SDS, ki pa bi bil po številu osvojenih mandatov lahko izenačen s Svobodo

RTV Slovenija 07.06.2024
Javnomnenjske raziskave kažejo, da se na nedeljskih volitvah zmaga obeta stranki SDS, v podpori pa ji sledi Svoboda. Vprašanje sicer ostaja, kako si bosta vodilni stranki razdelili mandate. Poleg tega se izvolitev obeta strankam Vesna, SD in NSi. Po… »

SLOVENSKI KOLESARSKI AS: Primož Roglič do etapne zmage dirke po Dofineji

Regional 07.06.2024
Primož Roglič (Bora-hansgrohe) je zmagovalec šeste etape kriterija po Dofineji. Z zmago na zahtevni gorski preizkušnji od Hauterivesa do Le Collet d'Allevarda je slovenski kolesar tudi prevzel skupno vodstvo, saj je doslej vodilni Belgijec Remco… »

26. evropsko prvenstvo: Prvak Čeh spisal zlato rimsko pravljico

Dnevnik 07.06.2024
Slovenija je že prvi dan evropskega prvenstva v atletiki po zaslugi metalca diska Kristjana Čeha osvojila zlato kolajno, tretjo v zgodovini prvenstev. Sanjski slovenski dan so potrdili tudi drugi Slovenci, saj so v polfinale ali finale napredovali vsi… »

#video Luka Dončić po tekmi: "Naj rečem, da nismo samozavestni?"

Dnevnik 07.06.2024
Na prvi tekmi finala NBA je ekipa Boston Celtics doma gladko premagala košarkarje Dallas Mavericks s 107:89. Gostje so bili tokrat povsem nerazpoloženi, z izjemo Luke Dončića, ki je dosegel 30 točk in deset skokov. Boston je začel silovito in že v… »

*Ljubljana: Končana prenova negovalne bolnišnice

Dnevnik 07.06.2024
Celovita prenova negovalne bolnišnice na Vrazovem trgu, vključno z energetsko sanacijo, je končana, zaradi novogradnje infekcijske klinike pa bo v prenovljenih prostorih na Vrazovem trgu začasno delovala infekcijska klinika. Univerzitetni klinični… »

Zelenski / »Ukrajina je ključ do varnosti Evrope«

Mladina 07.06.2024
Ukrjinski predsednik Volodimir Zelenski je ob tem izrazil upanje na uspeh bližajoče se konference za mir v Ukrajini, ki jo bo 15. in 16. junija gostila Švica. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes v nagovoru poslancem francoskega parlamenta… »

Vreme: Arso z oranžnim opozorilom, pričakujemo lahko supercelične nevihte

Zurnal24 07.06.2024
Agencija za okolje je za popoldne razglasila oranžno opozorilo. Ugodne vetrovne razmere bodo ustvarile pogoje za nastanek močnih neviht. "Današnje najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 27 in 29 stopinj Celzija, kar bo prispevalo k dodatni… »

#foto Hišna preiskava v Šmarjeških Toplicah: 74-letniku zasegli naboje, detonatorje in konopljo

Dnevnik 07.06.2024
Policisti so včeraj med hišno preiskavo na območju Šmarjeških toplic pri 74-letnim moškim odkrili večjo količino nabojev in drugih ekspolozivnih pripomočkov, našli pa so tudi več kilogramov posušene konoplje in nekaj rastlin. Zaradi… »

Foto: Skrajni desničarji paradirali po središču Ljubljane; svastika, bakle, "anti migranti"

Necenzurirano 07.06.2024
Središče Ljubljane so v popoldanskih urah zavzeli v črno zakrinkani fantje in možje, ki so premierju Robertu Golobu z zažiganjem bakel in transparenti sporočali, naj "odleti". V središču Ljubljane se je popoldne zbrala skupina zamaskiranih, v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem