Arhiv novic 08.06.2024

Predsednico vlade napadli sredi mesta

Zurnal24 08.06.2024
Sinoči je napadalec sredi Kopenhagna napadel predsednico danske vlade Mette Frederiksen. Moškega so po petkovem napadu na dansko premierko v središču Kopenhagna aretirali. Za zdaj ni jasno, ali je bila predsednica poškodoval v napadu poškodovana. V… »

Biden: Trdno stojimo ob strani Franciji in našim zaveznikom

RTV Slovenija 08.06.2024
Predsednika ZDA in Francije, Joe Biden in Emmanuel Macron, sta ob Bidnovem državniškem obisku v Parizu med drugim govorila o nadaljnji podpori Ukrajini, trgovinskih odnosih ter morebitni vrnitvi Donalda Trumpa na predsedniški položaj. "Trdno stojimo… »

Roglič na kraljevski etapi konkurenci znova odčital lekcijo

Zurnal24 08.06.2024
Primož Roglič je z zmago na kraljevski etapi zacementiral svoje vodstvo na kriteriju Dauphine. Potem ko je že izgledalo, da bo kraljevska etapa kriterija Dauphine pripadla pogumnemu ubežniku Marcu Solerju (UAE Team Emirates), je ta v zaključku 155,3… »

Do 16. ure devet obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka

Dnevnik 08.06.2024
Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji pred evropskimi volitvami in posvetovalnimi referendumi začel opolnoči, do 16. ure prejela devet obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za… »

Vreme: Tudi danes nevarnost nevihtnih celic in toče, tako se bo gibalo

Zurnal24 08.06.2024
Tudi danes popoldne lahko pričakujemo razvoj posameznih neviht, ki bodo močnejše narave, pišejo vremenoslovci portala Neurje. Tokrat bo, pišejo pri Neurju, situacija drugačna v primerjavi z včerajšnjo, saj bo glavnina dogajanja severno od nas, v… »

Pozor: Stanje na cestah kaotično

Zurnal24 08.06.2024
Na štajerski avtocesti pred Domžalami proti Ljubljani zastoj zaradi nesreče, zastoji tudi ponekod drugod. Na štajerski avtocesti pred Domžalami proti Ljubljani promet zaradi nesreče poteka samo po skrajno desnem pasu. Nastal je daljši zastoj. Prav… »

Padavine se poslavljajo, nedelja bo deloma sončna

RTV Slovenija 08.06.2024
Po napovedih agencije za okolje bodo padavine zvečer povsod ponehale, ponoči se bo delno razjasnilo. V nedeljo bo deloma sončno, občasno bo na nebu povečana koprenasta oblačnost. V ozračju bo tudi nekaj puščavskega prahu. Po sončni nedelji se… »

Matjaž Kek po remiju z Bolgari obenem zadovoljen in nezadovoljen

Dnevnik 08.06.2024
V generalki za nastop na evropskem prvenstvu v nogometu je Slovenija na pripravljalni tekmi v hudi vročini v Stožicah remizirala z Bolgarijo 1:1. Potem ko je Bolgarija povedla že v četrti minuti, je gol za remi dosegel Andraž Šporar. Slovenija tudi… »

Olimpijski prvak Jacobs ubranil evropski naslov na 100 metrov

RTV Slovenija 08.06.2024
Drugi dan evropskega prvenstva v Rimu je Marcell Jacobs navdušil gledalce na olimpijskem stadionu. Z 10,02 je ubranil naslov najboljšega sprinterja stare celine. To je bila tretja zlata medalja dneva za Italijo in peta skupno. Chituru Ali je s srebrom… »

Danci in Srbi z lepo popotnico na EP

Dnevnik 08.06.2024
Danska nogometna reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred evropskim prvenstvom v Nemčiji doma premagala Norveško s 3:1 (2:0). Z lepo popotnico na euro potuje tudi Srbija, ki je v gosteh s 3:0 ugnala Švedsko. Od reprezentanc v skupini C tako… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem