Arhiv novic 09.06.2024

Kako je potekal volilni dan?

RTV Slovenija 09.06.2024
Po 99,73 odstotka preštetih glasov je največ, štiri, mandatov na evropskih volitvah osvojil SDS. Dva mandata sta pripadla Svobodi, po eden pa Vesni, NSi-ju in SD-ju. Vsi evropski poslanci so bili izvoljeni s preferenčnim glasom. Po začasnih izidih je… »

Šok v Franciji in Belgiji

Zurnal24 09.06.2024
Zaradi rezultata evropskih volitev francoski predsednik Macron razpustil parlament, za 30. junij sklical predčasne volitve. Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes razpustil parlament in za 30. junij sklical predčasne volitve. Odločitev je… »

Avstrijsko Štajersko prizadelo hudo neurje. Pri Gradcu zemeljski plaz zasul avtocesto.

RTV Slovenija 09.06.2024
Avstrijsko Štajersko je v soboto prizadelo hudo neurje z močnimi nalivi, zaradi česar so ponekod reke prestopile bregove. Marsikje so morali posredovati gasilci. Na avtocesto pri Gradcu se je vsul zemeljski plaz. Zaradi obilnega deževja se je v soboto… »

Janša: Vladna koalicija je poražena. Golob: Leva sredina je dobila več glasov kot desnica.

RTV Slovenija 09.06.2024
"Kaže, da bo vladna koalicija na teh evropskih volitvah kot celota izrazito poražena," je predsednik SDS-a Janša poudaril v prvem odzivu po delnih izidih evropskih volitev. Premier Golob pa je vesel višje volilne udeležbe, kot je bila v preteklosti… »

Foto: V Sevnici zagorelo v kemični tovarni Tanin

Necenzurirano 09.06.2024
Danes popoldne je podjetju Tanin zagorelo ostrešje silosa. Gasilci so požar že pogasili. Da je na ostrešju silosa sevniške kemične tovarne Tanin popoldne izbruhnil požar, so sporočili iz Občine Sevnica. Na kraju posredujejo gasilci PGD Sevnica… »

Roglič z zadnjimi močmi ubranil skupno zmago

Dnevnik 09.06.2024
Slovenski kolesarski junak Primož Roglič je drugič v karieri postal kralj kriterija po Dofineji. Kljub izjemnemu dosežku kolesarja Bora-Hansgrohe pred začetkom dirke po Francije čaka še veliko dela. Najbolj pozitivna novica zanj je Aleksandr… »

Kidd s kontroverzno izjavo dregnil v Boston, Tatum mu nemudoma odgovoril

Zurnal24 09.06.2024
Jason Kidd je kljub zvezdniškemu statusu Jaysona Tatuma za najboljšega igralca Bostona razglasil Jaylena Browna. Košarkarski navdušenci z nestrpnostjo pričakujejo noč iz nedelje na ponedeljek, ko nas ob 2. uri zjutraj po srednjeevropskem času čaka… »

Že več kot 270 mrtvih Palestincev v reševalni akciji izraelskih talcev

Dnevnik 09.06.2024
Število smrtnih žrtev na palestinski strani po sobotni reševalni akciji izraelskih talcev narašča. Hamasov minister za zdravje trdi, da je napad na begunsko taborišče, s katerim so Izraelci osvobodili svoje talce, terjal že 274 žrtev, ranjenih pa… »

#video Maraton Franja: poglejte, katere ceste bodo zaprte in kje so obvozi

Dnevnik 09.06.2024
Kolesarski maraton Franja se bo danes končal z osrednjima dogodkoma. Ob deveti uri se bodo kolesarji izpred BTC Cityja podali na 154 km dolgi veliki maraton. Ob 10.40 pa še na mali maraton, ki bo dolg 97 km. Na velikem maratonu bodo kolesarji izpred BTC… »

Za konec padli še Bolgari; Cretu v Stožicah pričakuje 18.000 navijačev

RTV Slovenija 09.06.2024
Slovenski odbojkarji so drugi turnir Lige narodov v Fukuoki na Japonskem končali z zmago. Bolgarsko izbrano vrsto so premagali s 3:0 (23, 14, 21). S tem je na lestvici lige napredovala na drugo mesto, na lestvici mednarodne zveze, ki odloča o olimpijski… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem