Slovenija arhiv novic 09.06.2024

Do 16. ure 52 prijav domnevnih kršitev volilnega molka

Mladina 09.06.2024
Največ, več kot polovica, obravnavanih zadev se nanaša na domnevne kršitve volilnega molka s spornimi objavami in vsebinami na družbenih omrežjih. Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je po kampanji… »

Najdražja znamka, ki jo je kupil posamično, je stala 2500 evrov

Necenzurirano 09.06.2024
Ko je pred 15 leti v dar dobil prvi album s poštnimi znamkami, se Maticu Mercu niti sanjalo ni, da ga bo to tako navdušilo, da bo zbirateljstvo postalo njegova velika strast. V vseh teh letih se je v bogati zbirki, s katero razpolaga, nabralo ogromno… »

Potopljeni svet kot predtakt tedna sodobne klovnade in novega cirkusa

RTV Slovenija 09.06.2024
Ljubljana – natančneje: Lattermanov drevored v današnjem parku Tivoli – je bila od 80. let 19. stoletja pa do prve svetovne vojne živahno prizorišče gostujočih cirkusov in drugih potujočih sejemskih zvrsti. Ta zabavljaški duh zdaj v mesto… »

Biblična komedija Terryja Gilliama: Johnny Depp bo Satan, Jeff Bridges bo Bog

RTV Slovenija 09.06.2024
Režiser Terry Gilliam bo v svojem prihodnjem projektu, The Carnival at the End of Days, ki ga bo začel snemati januarja, pred kamero postavil Johnnyja Deppa in Jeffa Bridgesa, prvega v vlogi Satana in drugega v vlogi Boga. Da ima Deppa v mislih za zelo… »

Južna Koreja na severnokorejske balone s smetmi odgovarja s propagando iz megazvočnikov ob meji

RTV Slovenija 09.06.2024
Južna Koreja bo znova zagnala predvajanje propagandnih sporočil prek zvočnikov ob meji s Severno Korejo, potem ko je ta nad južno sosedo v zadnjih dneh večkrat poslala balone s smetmi. Južnokorejska vojska je odločitev o nadaljevanju oddajanja… »

Predstavitev ustvarjalne poti Cirila Hočevarja

Savinjsko Šalaške 09.06.2024
V četrtek, 13. junija 2024, ob 19. uri vam bo v Občinski knjižnici Prebold svojo ustvarjalno pot predstavil kipar Ciril Hočevar, letošnji prejemnik plakete Janka Kača. Vljudno vabljeni na pogovorni večer z odprtjem razstave njegovih stvaritev… »

Ukrajina trdi, da je zadela ruski lovec pete generacije Su-57

RTV Slovenija 09.06.2024
Ukrajinska vojaška obveščevalna služba (GRU) je sporočila, da so ukrajinske sile v napadu na letalsko oporišče v Rusiji zadele in poškodovale najmodernejše rusko lovsko letalo suhoj Su-57. Rusko lovsko letalo pete generacije je bilo parkirano na… »

S kolesom v službo za dober namen

Domžalec 09.06.2024
Ob svetovnem dnevu kolesarjenja je podjetje Helios TBLUS nadaljevalo svojo pot trajnostnega poslovanja in odgovornosti do družbe ter s sodelavci sodelovalo v že tradicionalni pobudi »S kolesom v službo za dober namen.« Sodelavci skupine KANSAI HELIOS… »

Foto: V kletni garaži v ljubljanskih Črnučah zgorelo pet avtomobilov

Necenzurirano 09.06.2024
V soboto nekaj po 19.30 uri je močno zagorelo v garaži stanovanjskega bloka v Spodnjih Črnučah v bližini železniške postaje. Požar se je lotil več vozil parkiranih v kletni garaži bloka na Okrogarjevi ulici 12. Na pomoč so pohiteli gasilci PGD… »

Simon Popek in Matic Majcen postala prva Slovenca, ki glasujeta za dobitnike zlatih globusov

RTV Slovenija 09.06.2024
Programski direktor festivala Liffe Simon Popek in filmski kritik Matic Majcen sta bila sprejeta v 300-člansko glasovalno telo, ki vsako leto odloča o dobitnikih zlatih globusov. Matic Majcen in Simon Popek sta postala prva filmska strokovnjaka iz… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem