Arhiv novic 10.06.2024

Slovenija je dobila najmlajšo evroposlanko

Savinjsko Šalaške 10.06.2024
28-letna Zala Tomašič se je uvrstila z zadnjega mesta s preferenčnim glasom na listi v Evropski parlament. V poslanske klopi odhajajo še Branko Grims, Milan Zver, Romana Tomc, Vladimir Prebilič, Irena Joveva, Marjan Šarec, Boštjan Nemec in Marjan… »

Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

RTV Slovenija 10.06.2024
"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek… »

Pri spravljanju referendumske volje v življenje se bo še zapletalo

Dnevnik 10.06.2024
Rezultati posvetovalnih referendumov kažejo, da se je politična polarizacija pri glasovanju odrazila le delno. Politične delitve so se zabrisale pri prepričljivi podpori uvedbi preferenčnega glasu in gojenju konoplje za medicinske namene, medtem ko… »

Romski učenec hudo poškodoval osmošolca, njegovo stanje naj bi bilo resno

Zurnal24 10.06.2024
Na Osnovni šoli Velika Dolina v občini Brežice je zjutraj romski učenec v razredu napadel osmošolca in ga hudo poškodoval. Napadeni učenec je bil zaradi poškodb in šoka odpeljan v Splošno bolnišnico Brežice, njegovo stanje je resno, so na… »

BIZAREN MNOŽIČNI PRETEP NA TERMINALU V SEŽANI: Eden je v hrbet dobil nož, drugi z avtomobilom poskušal povoziti ostale

Regional 10.06.2024
Policisti Policijske uprave (PU) Koper so bili v soboto ob 17.29 obveščeni, da se na terminalu v Sežani pretepa več oseb. Nato so čez nekaj minut prejeli obvestilo iz Zdravstvenega doma (ZD) Sežana, od koder so sporočili, da imajo v oskrbi hudo… »

Dallas znova izkusil moč Bostona. Luka Dončić: »Moramo ostati pozitivni in razmišljati le o prihodnosti«

Dnevnik 10.06.2024
Košarkarji Bostona so na drugi tekmi finala lige NBA s 105:98 dosegli še drugo zmago proti Dallasu. Za goste iz Teksasa je trojni dvojček z 32 točkami ter po enajstimi asistencami in skoki dosegel Luka Dončić, kar pa je bilo premalo za uspeh… »

Močno deževje zalilo več objektov, nalivi do torka sredi dneva

RTV Slovenija 10.06.2024
Na območju Postojne, Celja, Maribora in Murske Sobote je močno deževje popoldne zalilo več stanovanjskih in poslovnih objektov, osnovno šolo in vrtec. Zaradi večje količine meteornih voda pa se je sprožilo več zemeljskih plazov. Na terenu so… »

Foto: Romunski voznik avtobusa prikolico privezal kar z vrvmi, po avtocesti z "zlizanimi" gumami

Necenzurirano 10.06.2024
Vozniku avtobusa so izdali plačilni nalog v višini 870 €, podjetju iz Romunije, ki je lastnik avtobusa, pa so izrekli 6.400 evrov globe. Policisti so med rednim nadzorom cestnega prometa na avtocesti A-1 izven naselja Lopata ustavili romunskega… »

Zagorelo v podjetju Paloma

Zurnal24 10.06.2024
V podjetju Paloma je zagorelo ostrešje stavbe, v kateri so pisarne. Vzrok požara še ni znan. Okoli 18. ure je zagorelo v podjetju Paloma v Šentilju. Po poročanju Večera je zagorelo ostrešje stavbe, v kateri so pisarne. Devet gasilskih društev se… »

Jure Leben v Golobov kabinet

Dnevnik 10.06.2024
Vlada je nekdanjega okoljskega ministra in kandidata Gibanja Svoboda na letošnjih volitvah slovenskih poslancev v Evropski parlament Jureta Lebna na današnji dopisni seji imenovala za državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade. Zadolžen bo za… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem