Arhiv novic 04.07.2024

SLOVENIJA - NOVA ZELANDIJA (104:78): Izjave po tekmi

Regional 04.07.2024
Izjave po košarkarski tekmi kvalifikacij za olimpijske igre Slovenija - Nova Zelandija (104:78). * Aleksander Sekulić, selektor Slovenije: "Tekma je bila za biti ali ne biti. Navdušil me je odgovor igralcev po anemični predstavi proti Hrvaški. Kot… »

Nekdanji direktor javne agencije in državni svetnik obsojen

Zurnal24 04.07.2024
Zdaj že nekdanji direktor Agencije za varnost prometa in državni svetnik Igor Velov je bil danes obsojen na ljubljanskem okrožnem sodišču. Okrožni državni tožilec Luka Grasselli je 46-letnemu Igorju Velovu očital, da je marca 2016 kot direktor… »

Policisti po pretepu v Vitanju ovadili tudi dva varnostnika in pet rediteljev

RTV Slovenija 04.07.2024
Policija je končala preiskavo množičnega majskega pretepa v Vitanju, v katerega se je zapletlo okoli 30 ljudi. Pretep sta začela dva občana, sledil je grob odziv varnostnikov, ki so se mu drugi obiskovalci uprli. 11 ljudi je bilo poškodovanih… »

Pravica do dostopa do brezplačne vode iz pipe

Mladina 04.07.2024
Pitje vode iz pipe je priročna, zdrava in trajnostna odločitev, državljani Slovenije pa imamo srečo, da lahko pijemo kakovostno vodo iz pipe, pravijo na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Pitje vode iz pipe je priročna, zdrava in trajnostna… »

Zagorelo v centru za ravnanje z odpadki na Viču

Necenzurirano 04.07.2024
V popoldanskih urah so na območju ljubljanskega Viča zatulile gasilske sirene. Po prvih podatkih je zagorelo v Regijskem centru za ravnanje z odpadki (RCERO) Ljubljana. S požarom v centru RCERO se spopadajo ljubljanski gasilci. Pristojni ob tem… »

Otrok padel tri metre globoko

Zurnal24 04.07.2024
Gre za državljana Češke. Na vstopni točki za slap Kozjak pri Kobaridu se je danes, nekaj po 12. uri, poškodoval otrok. Bovški policisti so ugotovili, da je otrok, državljan Češke, pri sestopu od slapa Kozjak na lesenem zavarovanem mostičku padel… »

Kontrola prometa: v 13 dneh več kot 100 pijanih

Dnevnik 04.07.2024
Mariborski policisti so v drugi polovici junija izvajali poostren nadzor prometa, v katerem so se osredotočili predvsem na ugotavljanje psihofizičnega stanja voznikov. Med nadzorom so ustavili več kot 100 pijanih voznikov. Policisti so na območju… »

Vrhovno sodišče razveljavilo opomin Luki Mescu

Zurnal24 04.07.2024
Vrhovno sodišče je razveljavilo opomin, ki ga je minister za delo Luka Mesec dobil zaradi domnevne razžalitve predsednika stranke Domovinska liga Bernarda Brščiča. "Pritrdilo je mojim navedbam, da stvari, ki jih Brščič govori, lahko imenujemo… »

Pogačar izbral svojega, Vingegaard mu ni oporekal

Zurnal24 04.07.2024
Tadej Pogačar in Jonas Vingegaard sta imenovala favorita za petkov morda celo ključni kronometer na dirki po Franciji. "Favorit je Remco," v en glas zatrjujeta glavna aduta za končno zmago. Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je… »

Stavka na upravnih enotah bo prekinjena predvidoma v ponedeljek

RTV Slovenija 04.07.2024
Vladni predlog stavkovnega sporazuma je podprlo 40 upravnih enot. Podpis sporazuma bo v petek, prekinitev stavke pa predvidoma v ponedeljek. Podpis stavkovnega sporazuma je podprlo 40 upravnih enot, dve sta izrecno proti, preostale bodisi ne stavkajo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem