»Veselimo se testiranja različnih stranskih surovin in odkrivanja njihove vloge v prehrani«

Finance.si pred 9 dnevi

V ekipi Nonstop so trije živilski tehnologi – Eva Mustafa, Luka Korošec in Gašper Korat –, ki so trajnost vzeli zelo resno.

Druži jih želja po kreativnem izkoriščanju velikanskih količin stranskih surovin v agroživilski industriji, ki so za zdaj pozabljene. V recepturo izdelkov znamke Nonstop tako vključujejo mlete pivske tropine, ki ostajajo pri proizvodnji piva, bučno prgo, ki je stranski produkt bučnega olja, in druge visokokakovostne sestavine. Trenutno so osredotočeni na pivske tropine – teh je bilo v Evropi lani proizvedenih kar 18 milijonov ton na dan! Ob tem pa se vsak dan učijo

Povezane novice »

Gospodarstvo, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem