Goriški portal

Hospitaliziranih 427 covidnih bolnikov, najmlajši ima 3 leta

Goriški portal pred 6 urami
Včeraj so v Sloveniji opravili 7.367 PCR-testov in potrdili 2.145 okužb z novim koronavirusom, kar je največ od 12. januarja. Delež pozitivnih testov je znašal 29,1 odstotka. Umrlo je devet bolnikov s covidom-19. Trenutno je hospitaliziranih 427… »

Na Goriškem se začenja Oktober Jazz

Goriški portal pred 5 urami
V sklopu 41. koncertne sezone Kulturnega doma Nova Gorica se nocoj v Novi Gorici začenja festival Oktober Jazz. V Novi Gorici ter v Goriških Brdih se bo do nedelje zvrstilo pet koncertov, dva sta plod sodelovanja z italijanskim društvom Controtempo in… »

Smrt v ognjenih zubljih na Šentviški planoti

Goriški portal pred 21 urami
Danes okoli 14. ure je hišo v vasi Pečine na Šentviški planoti zajel požar. Med gašenjem so gasilci v njej našli zoglenelo truplo. Ogenj so pogasili gasilci PGD Tolmin, Most na Soči in Ponikve. Po neuradnih informacijah naj bi v hiši med požarom… »

Na Goriškem začetek cepljenja proti gripi

Goriški portal pred 2 dnevoma
V tem tednu se na Goriškem začenja cepljenje proti gripi, ki bo, tako kot tudi v preteklem letu, za vse z urejenim zdravstvenim zavarovanjem brezplačno. V primeru cepljenje proti gripi za uporabnike ne velja izpolnjevanje PCT pogoja, saj gre za… »

V čelnem trčenju pri Doblarju hude poškodbe voznikov

Goriški portal pred 2 dnevoma
Včeraj sta se na severnoprimorskih cestah zgodili dve prometni nesreči. Na cesti Ročinj-Doblar sta čelno trčila dva avtomobila, oba voznika sta se huje poškodovala. Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo je prišlo do trka štirih vozil… »

Letos v Goriški regiji že 253 primerov mišje mrzlice

Goriški portal pred 3 dnevi
V Sloveniji je letos za mišjo mrzlico zbolelo kar 562 oseb, lani le 14. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je 240 obolelih potrebovalo bolnišnično zdravljenje, ena oseba pa je umrla. Letos so zabeležili tudi precej več primerov… »

Pahor in Matarella v četrtek na obisku v Novi Gorici in Gorici

Goriški portal pred 3 dnevi
V četrtek bosta predsednika Slovenije Borut Pahor in Italije Sergio Mattarella skupaj uradno obiskala obe Gorici, ki bosta pod geslom GO! Borderless leta 2025 skupaj postali Evropska prestolnica kulture (EPK). Slovenski predsednik bo italijanskemu kolegu… »

Porast okužb, največ po 30. marcu

Goriški portal pred 4 dnevi
Včeraj so v Sloveniji opravili 5.713 PCR-testiranj in potrdili 1.437 okužb z novim koronavirusom, kar je največ po 30. marcu, ko so jih zabeležili 1.529, sporoča NIJZ. Delež pozitivnih testov je znašal 25,2 odstotka. V petek so umrle štiri osebe s… »

V Kromberku sta trčila avtomobila

Goriški portal pred 4 dnevi
Včeraj ob 16.40 se je v Kromberku zgodila prometna nesreča. V Ulici Vinka Vodopivca, pri nekdanjem marketu, sta trčili osebni vozili, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. V nesreči je ena oseba utrpela predvidoma lažje poškodbe. Posredovali… »

Grgarski vrtec zamuja, izgradnja se zamika v drugo polovico zime

Goriški portal pred 4 dnevi
Čeprav bi se gradnja novega vrtca v Grgarju morala začeti že pred dobrim mesecem, pa se dela sploh še niso začela. Po pogodbi in terminskem planu je rok za predajo objekta 5. januar 2022, zaradi zamude, za katero je odgovoren izvajalec, pa naj bi se… »

Goriški portal, zadnje novice »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem