SiolNET

Biden zanesljivo osvojil prve strankarske volitve za nominacijo

SiolNET 04.02.2024
Predsednik ZDA Joe Biden je v soboto v skladu s pričakovanji zanesljivo z veliko prednostjo zmagal na strankarskih volitvah za izbiro predsedniškega kandidata demokratske stranke v Južni Karolini, poročajo ameriški mediji. Biden je v tekmi za… »

Kritično o slovenskem zdravstvu: Včasih so tudi ljudje del težave

SiolNET 04.02.2024
"Stavka zdravnikov se odvija v neugodnem času, sploh pa dvig zdravniških plač ne bo rešil vseh izzivov, ki jih imamo v slovenskem zdravstvu," je trenutne razmere za Siol.net komentirala Petra Došenović Bonča z Ekonomske fakultete Univerze v… »

Zdravnikov je več in so bolje plačani. Ali tudi več naredijo?

SiolNET 04.02.2024
Zdravniki na podatke o tem, da se je njihovo število v zadnjih dvajsetih letih povečalo za 80 odstotkov in da so se jim plače v povprečju v slabih treh letih dvignile za skoraj četrtino, odgovarjajo, da se je še bistveno bolj povečala njihova… »

Vsak dan jih ujamejo deset: "Pa saj se peljemo čisto blizu, le do trgovine …"

SiolNET 04.02.2024
Slovenski policisti vsak dan v povprečju ustavijo deset voznikov, ki svojih otrok ne prevažajo ustrezno zavarovanih. Najpogostejši izgovor? "Ah, saj se peljemo le do trgovine. Čisto blizu je." Ustrezna skrb za prevoz otrok v osebnih avtomobilih… »

Garažo s sončno elektrarno so zgradili kar na tuji parceli. Kaj zdaj? #pravni nasvet

SiolNET 04.02.2024
Sem lastnica parcele, ki ni gradbena, se pa lahko uporablja za vrt. A so si jo drugi prisvojili in na nekaj kvadratnih metrih te parcele zgradili garažo s sončno elektrarno. Kako je to mogoče? Parcele ne želim prodati. Želim jo nazaj v prvotnem… »

Samsung Galaxy S24 Ultra: najnovejši Samsungov vrhunec

SiolNET 04.02.2024
Samsung Galaxy S24 Ultra je gotovo najzmogljivejši Samsungov pametni telefon, pri katerem bi res težko našli nekaj, kar bi mu manjkalo, a čeprav je nekaj novosti ekskluzivno njegovih, sta nove funkcije umetne inteligence, ki jih Samsung zelo poudarja… »

Slovenija bo še naprej pomagala Ukrajini in Gazi

SiolNET 04.02.2024
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon je v Bruslju sodelovala na neformalnem srečanju zunanjih ministrov EU, ki poteka pod taktirko belgijskega predsedstva Svetu EU. Srečanje, na katerem so ministri razpravljali o odnosih EU z Afriko in Turčijo ter… »

Matej Mohorič za konec peti

SiolNET 04.02.2024
Matej Mohorič (Bahrain Victorious) je v zadnji etapi 75. Dirke po Valencii zasedel peto mesto, v skupnem seštevku pa je preizkušnjo končal na 23. mestu. Skupne zmage se je veselil Američan Brandon McNulty (UAE Emirates), ki je danes v cilj prišel z… »

V Celju odmeva strelski šov kapetana

SiolNET 04.02.2024
Jesenski prvak 1. SNL Celje je v generalki za spomladanski del pomendral Aluminij. Gostitelji so na tekmi v knežjem mestu, ki je bila zaprta za gledalce, zmagali s 4:1. Odločilno prednost so si zagotovili v prvem polčasu, ko so mrežo Kidričanov… »

Smučala, doštudirala, se zaposlila, zdaj študira še fizioterapijo

SiolNET 04.02.2024
Tina Robnik, dvakrat v svetovnem pokalu 15. veleslalomistka zime, je lani aprila oznanila konec kariere. Poškodba kolena je bila tako resna, da bi bila vrnitev na tekmovalno raven zanjo zelo slaba, je dejala takrat 31-letnica. Od usodnega padca bo minilo… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem